Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 57 Kč 1 500 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Jaké množství produktu přesně potřebujete pro jednu aplikaci?

22. 9. 2020

Lámete si hlavu, jaké množství produktu je ideální pro jednu aplikaci? Poradíme vám, jaké množství použít, aniž byste to přehnali!

Máte někdy pocit, že jsou vaše vlasy těžké a zplihlé? Jako první vás možná napadne, že jste si vybrali příliš těžký produkt, ale možná není chyba v produktu, jako takovém, ale v jeho dávkování. Někteří z vás se možná striktně řídí návodem na produktu, ale použití na láhvi je spíše jen vodítkem, protože každé vlasy jsou zcela odlišné. Proto jsme pro vás připravili průvodce pro všechny druhy vlasových produktů - od šamponu po tužidlo - který přesně vysvětluje, kolik je třeba použít množství produktu pro váš typ vlasů.


Šampon

U šamponu není třeba použít velké množství, i když neuvidíte bohatou pěnu, vlasy budou dobře umyté. Obecně byste měli použít množství o velikosti 1-2 oliv v závislosti na délce a hustotě vlasů. Jsou však chvíle, kdy budete muset použít více šamponu, například když si nemyjete vlasy každý den, máte delší dobu mezi mytím, to znamená že na vašich vlasech ulpí více nečistot a mastnoty.

  • Jemné vlasy - množství odpovídající velikosti cherry rajče
  • Silné vlasy - množství odpovídající velikosti vlašského ořechu

Kondicionér

Mnoho žen používá větší množství kondicionéru než je potřeba a ani netuší, že tím vlasům způsobí více škody než užitku. Vlasy pak často působí zplihle a zatíženě. Obecně vám na jedno použití postačí množství o velikosti dvou malin.

  • Jemné vlasy - množství odpovídající velikosti pětikoruny
  • Silné vlasy - množství odpovídající velikosti golfového míčku

Maska na vlasy

Maska na vlasy je skvělá jako týdenní ošetření vlasů. Takže vlasy si zaslouží větší dávku péče než u kondicionéru. Proto se nebojte použít větší množství masky než jsme doporučovali u kondicionéru. Důležitý je také výběr správné masky pro vás typ vlasů, obecně jsou totiž masky pro silné vlasy hutnější a bohatší, zato pro jemné vlasy jsou více tekutější a lehčí. Bez ohledu na typ vlasů a texturu masky se doporučuje použít množství o velikosti jedné oreo sušenky.

  • Jemné vlasy - množství odpovídající velikosti jednoho bonbonu
  • Silné vlasy - množství odpovídající velikosti mandarinky

Bezoplachová péče

Bezoplachová péče je v dnešní uspěchané době nenahraditelnou součástí naší péče o vlasy. Obecně bude normálním vlasů stačit množství o velikosti několika borůvek. Následující doporučení je vhodné pro jemné až normální vlasy. Pokud však máte silné a husté vlasy, zdvojnásobte toto doporučené množství podle délky vašich vlasů.

  • Krátké vlasy - množství odpovídající velikosti jedné borůvky
  • Polodlouhé vlasy - množství odpovídající velikosti tří borůvek
  • Dlouhé vlasy - množství odpovídající velikosti dvou ostružin

Oleje a séra na vlasy

Vlasové oleje jsou vhodné zejména na konečky k jejich ozdravení. Rozhodně byste je neměli nanášet do pokožky. Proto vám bude stačit opravdu velmi malé množství o velikosti hrášku. Vlasové sérum můžete do vlasů použít už o něco více než to bylo u olejů na vlasy , ale taky to s ním nepřehánějte, jinak by se vám mohly vlasy rychleji zmastit. Použijte dvojnásobek co u olejů na vlasy. (Tip! V případě, že to s aplikací oleje nebo séra přeženete, pomůže vám suchý šampon. Suchý šampon nastříkejte na vlasy, aby se přebytek séra vstřebal.)

Doporučené množství pro jednu aplikaci oleje na vlasy:

  • Jemné vlasy - množství odpovídající velikosti zrnka rýže
  • Silné vlasy - množství odpovídající velikosti jednokoruny

Tepelná ochrana

Tepelná ochrana by neměla chybět tomu, kdo si často žehlí, kulmuje nebo fénuje vlasy. Tepelná ochrana může být ve formě spreje, oleje, séra či krému, proto není snadné přesně určit dávku na jednu aplikaci. U tohoto produktu byste se měli řídit návodem na obalu a začít raději s menší množství a postupně přidávat. A nebojte se, stačí i měnší množství a vaše vlasy budou před teplem chráněný.


Objemová pěna/tužidlo

I když může být vaším prvním instinktem dát do vlasů co nejvíce objemová pěny, ve smyslu čím více pěny, tím více objemu, pak to děláte přesně naopak. Chcete-li dodat vlasům objem bude vám stačit opravdu malé množství, zhruba o velikosti golfového míčku. Méně je prostě někdy více.

  • Všechny typy a délky vlasů - množství odpovídající velikosti golfového míčku

Suchý šampon

U suchého šamponu nelze jednoznačně říct, jaké množství vám vystačí pro jednu aplikaci. Záleží na stupni mastnoty a účelu k jakému chcete šampon použít.

  • Odstranění mastnoty - rozdělte si vlasy do sekcí, kdy budete od pravého ucha podélně postupovat směrem nahoru až k levému uchu. Na každou ze sekcí vždy aplikujte jednu dávku. Poté pokračujte stejně od temene hlavy po krk.
  • Zvýšení objemu - předkloňte se a pokryjte prameny vlasů. Poté se zaměřte na kořínky, nakonec vmasírujte.


Gel a vosk

Gel a vosk na vlasy je ideální především pro úpravu kratších a pánských vlasů, kterým obvykle stačí množství o velikosti jedné třešně.

  • Jemné nebo krátké vlasy - množství odpovídající velikosti jednokoruny
  • Silné nebo dlouhé vlasy - množství odpovídající velikosti švestky

Lak na vlasy

Lak na vlasy slouží k zafixování finálního účesu, takže záleží jakého stupně fixace chcete dosáhnout. Přestříkávejte finální účes, dokud nedocílíte žádoucího zpevnění. Nestříkejte však na jednu partii po dlouhou dobu, aby nedošlo ke slepení vlasů.


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .