Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 500 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 57 Kč 1 500 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Víte jak si v létě nezničit vlasy? My ano!

26. 5. 2017

Teplý letní vánek, rozpálený písek pod nohama, jasné nebe nad hlavou. Léto už je cítit ve vzduchu a my se těšíme na laskání teplých vln moře, na příval slunečních paprsků a hlavně na tolik potřebný odpočinek a relaxaci.

Ale pozor! I letní slunečné počasí si vybírá svou daň! Slunce, mořská sů, chlor, vítr - to vše působí nepříznivě na naše vlasy, odčerpává z nich přírodní oleje a odebírá z nich přirozenou vlhkost a vlasy jsou přesušené, křehké a lámou se.

Tohle všechno dobře znáte, viďte? Ale přesto se stane, že letní péči o vlasy podceníte a pak se nestačíte divit. Proto jsme tu my! A my nikdy nenecháme vaše vlasy trpět!

Speciální sluneční přípravky - pouhý reklamní trik?

Je opravdu nutné v létě vyměnit běžné vlasové přípravky za speciální sluneční? Odpověď zní ANO i NE. Klidně můžete zvolit i klasickou vlasovou kosmetiku, ale ne tu, kterou používáte celoročně. Pro vlasy je totiž letní období jedno z nejnáročnějších, a proto bychom si je měli hýčkat zláštní péčí. Vlasům v létě dopřejte více výživnějších, hydratačních a pečujících kosmetických přípravků než v jiném ročním období.

Nejlépe však pro vlasy uděláte, když v létě přejdete rovnou na speciální letní "sun" šampony, kondicionéry, masky a bezoplachovou péči. Ptáte se proč? Protože kromě hydratace dostanou navíc vaše vlasy ochranu proti UVA a UVB zářením, slané vodě či chloru. A to už je přece pořádný argument, no ne? :-)

Glamot Tip! Jak ušetřit místo v kufru? Na dovolenou přijdou vhod cestovní balíčky sluneční kosmetiky např. Goldwell Sun Reflects Travel Set a BC Bonacure Sun Protect Travel Kit nebo Milk Shake Sun & More Travel Kit.

Během slunění - vytvořte vlasům UV štít!

Před i během opalování vlasy před sluníčkem schovejte do ochranného závoje přípravků obsahující UV filtry. Skvělá jsou zde různé spreje a mlhy, s kterými můžete i víckrát během dne vlasy přestříkat a dodat jim nové sluneční brnění. S voděodolnými přípravky si můžete bezstarostně užívat sluníčka i při vodních radovánkách.

Glamot doporučuje: 1) L'Oréal Solar Sublime Conditioning Spray lehké nemastné složení nezatíží ani jemné vlasy; 2) Goldwell Sun Reflects Leave-in Protect Spray oblíbený sprej s účiným komplexem UV filtrů a pantenolu; 3) Korres Hair Sun Protection Red Vine ochranná emulze s obsahem 93.9% účinných přírodních látek; 4) BC Bonacure Sun Protect Shimmer Oil Spray voděodolný sprej pro ochranu i při vodních radovánkách; 5) Milk Shake Sun & More Incredible Milk pečující mléčný sprej s 12ti zázračnými účinky.

Po slunění - napumpujte do vlasů živiny!

Po dlouhém pobytu na slunci jsou vlasy doslova vyprahlé, a proto je potřebné dodat vlasům pořádnou dávku hydratace. I zde se vyplatí sáhnout po speciálních slunečních šamponech, kondicionérech nebo maskách. Výbornou věcí v létě jsou také kvalitní vlasové oleje. Některé ochrání i proti UV záření a blednutím barvy.

Šampony důkladně zbaví zbytků mořské soli, písku a chloru. Kondicionéry a masky zase dodají vlasům ztracenou vlhkost a hydrataci. A navíc, tyto sluneční přípravky, zanechají ve vlasech UV filtry a vlasy tak budou chráněny i před dalším pobytem na sluníčku.

Glamot doporučuje: 1) L'Oréal Solar Sublime Shampoo oblíbený univerzální šampon pro letní péči; 2) Equave Sun Protection Detangling Conditioner rozpletací kondicionér s UVA/UVB filtry; 3) BC Bonacure Sun Protect Treatment maska s trojnásobnou ochranou; 4) Bamboo Beach 1 Minute Masque hluboce obnovující maska, která napraví všechny škody od slunce v pouhé 1 minutě!; 5) Wella SP After Sun Shampoo šampon 2v1 pro vlasy a tělo je skvělý na dovolenou, ušetří místo v kufru!

Stylingem proti sluníčku?

Věděli jste, že i stylingem můžete účinně bojovat proti sluníčku? I když jsou stylingové přípravky sami o sobě pro vlasy zatěžující, když se to s nimi nepřežene, mohou vlasům i prospět. V létě určitě vsaďte na styling s UV filtry.

Glamot doporučuje: 1) Kevin Murphy Session Spray lak na vlasy s UV štítem; 2) Moroccanoil Glimmer Shine Spray lesk naplněný UV filtry a arganovým olejem; 3) Milk Shake Sun & More Pleasure Oil vitamínový hloubkově hydratační olej; 4) CHI Rose Hip Oil Dry Shampoo suchý šampon s ochranou barvy; 5) Bamboo Beach Ocean Waves Tousled Texture Spray slaný sprej pro vytvoření plážových vln s UV ochranou.

Léto + barvené vlasy = POHROMA?

Ještě hůře jsou na tom v létě barvené vlasy. Kombinace silného slunce, chloru nebo slané vody je doslova smrtící dávka pro barvené nebo odbarvené vlasy. Zde se oplatí sáhnout po sluneční péči určené speciálně pro barvené vlasy. Tyto přípravky obsahují totiž účinný komplex, který dokáže ochránit vlasy před sluncem a zároveň před vyblednutím barvy.

Blondýnky by neměly zapomínat na stříbrnné/fialové šampony, které odstraní z vlasů žlutý nádech. Ale nepoužívejte je moc často, mírně totiž vysušují. Zvolte raději stříbrný šampon BC Bonacure Color Freeze Silver Shampoo nebo bezulfátové pečující silver šampony Paul Mitchel Blonde Platinum. Tyto fialové šampony jsou považovány za jedny z nejméně vysušujících silver šamponů, které umí o vlasy i pečovat!

Glamot doporučuje: 1) Redken Color Extend Sun After-Sun Shampoo šampon pro ochranu barvy po slunění; 2) Kérastase Soleil CC Créme cc krém 3v1 pro kompletní ochranu před sluncem; 3) Bed Head Totally Beachin Protection Spray voděodolný sprej s ochranou před teplem i sluncem; 4) Kérastase Soleil Masque UV Defense maska proti poškození a ztrátě barvy; 5) Redken Color Extend Sun Reflective Glow voděodolný sprej pro ochranu a léčbu v jednom.

Barvit nebo nebarvit vlasy před dovolenou?

Také pociťujete největší nutkání barvit vlasy před dovolenou? Nedělejte to! Tedy pokud nechcete mít slámu místo vlasů.

Často jsme se také setkali s nesmyslným doporučením, že barvené vlasy jsou před sluncem více chráněny. Nevěřte tomu! Každé barvení a odbarvování, i tou nejšetrnější barvou, vlasy oslabí, a jsou tak více zranitelnější. Navíc kombinace slunce, chloru nebo soli barveným vlasům vůbec nesvědčí. Barva vlasů velmi rychle bledne a blondýnky v nejhorším případě chytnou nazelenalý nádech. A po návratu můžete jít ke kadeřníkovi znovu.

Takže to silné nutkání rychle zaženeme a počkáme na barvení vlasů až po dovolené, souhlasíte? :-)

Glamot radí: zásady péče o vlasy v létě

  • Omezte tepelnou úpravu vlasů! Zbytečně vlasy nefénujte, nekulmujte a nežehlete. Pokud si však bez fénování nebo žehlení neumíte představit léto, použijte alespoň termoochrané přípravky, které vlasy ochrání před teplem. Něktére dodají vlasům zaroveň i UV ochranu nebo ochranu barvy.

  • Vyhýbejte se častému mytí vlasů! Ztratí svou přirozenou ochranu a budou více suché. Pokud potřebujete vlasy častěji mít, vyhledávejte bezsulfátové šampony, které myjí vlasy šetrněji a nepřesušují je. Např. Alterna Caviar Replenishing Moisture Shampoo.

  • Nikdy, ale nikdy nechoďtě spát s mokrými vlasy! Budou se vám více lámat a krepovatět.

  • Samozřejmostí jsou v létě různé pokrývky hlavy, které ochrání především vaši vlasovou pokožku.

  • Netrapte vlasy častým česáním! I nevinné česání může vlasy oslabit a poškodit. Na mokré vlasy pozor! Mokré vlasy jsou křehké a snadno by se narušily. K rozčesání vlasů použijte kvalitní kartáče nebo hřebeny se širokými zuby.


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .