Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 55 Kč 500 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Jak na foukanou jako ze salónu?

14. 12. 2018

Pro dokonalou foukanou už nemusíte do salonu. Máme pro vás totiž pár skvělých tipů odkoukaných přímo od profesionálů. S námi zvládnete fénování jako profík!

Požádáte-li nějakého kadeřníka, aby odhalil tajemství vlasů jako z reklamy, pravděpodobně vám odpoví: všechno je to o správné foukané. Ale proč, když si doma vlasy vyfoukáte sami, nejsou stejné jako od vašeho kadeřníka? Nebojte, chce to jen trochu cviku, znát ty správe triky a vaše foukaná bude jako ze salonu.

Navíc, podle posledních zjištění, správná foukaná vlasům dokonce prospívá. Vyfoukané vlasy jsou lesklejší, hladší a pokožka zdravější. Vlhkost totiž paradoxně podporuje nerovnováhu vlasové pokožky, což může způsobovat různé problémy, jako je svědění či lupy. Ale pokud jste zvyklí nechávat vlasy volně schnout, a dosud jste nezaznamenali žádný problém, není nutné své zvyky měnit. Ale pro ty, co bez fénu nedají ani krok, je to jistě skvělá zpráva, že fénování zase až tak neškodí. Máme pravdu? :-)

Správná příprava, půl úspěchu

Základem každé dobré foukané je kvalitní fén na vlasy. Jak ho poznat? Zjistíte to v našem článku Jak vybrat fén, který si vaše vlasy zamilují. Ale hra začíná dokonce ještě předtím, než vezmete fén do ruky. Zeptejte se jakéhokoli odborníka a každý vám řekne to samé. Bez správných stylingových produktů nikdy nedosáhnete stejného efektu jako v salonu.

Chcete-li maximalizovat objem použijte objemové spreje nebo pěny a tužidla Jejich lehký vzorec zajistí nádherné tělo, vzdušný objem a lehké držení bez zatížení. Pokud však chcete zkrotit hrubé vlasy se sklonem ke krepatění, sahněte po přípravcích pro uhlazení. Majitelky hustých vlasů také jistě ocení urychlovače fénování, díky kterým nebudou trávit fénováním dlouhé hodiny např. Alterna Caviar Satin Style Rapid Blowout Balm nebo KMS Therma Shape Quick Blow Dry.

Kulatý nebo plochý?

Ani volbu kartáče není radno podceňovat. Zda kulatý nebo plochý záleží na tom, jakého vzhledu chcete docílit:

  • Kulaté kartáče - Jsou vhodné pokud chcete nadzvednout vlasy od kořínků, vytvořit objem nebo vlny. Větší průměr kartáče je vhodný pro vytvoření objemu bez natočení, menší zase pro vlny.

  • Ploché kartáče - Jsou skvělé pro narovnání a dokonale hladký vzhled vlasů.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv kartáč, pamatujte, že by měl být vyroben z přírodních a antistatických materiálů. To abyste předešli elektrizování. Samozřejmostí je také fén s ionty.

  • Kančí štětiny - Výhoda kančích štětin je, že se nepřehřívají a zabraňují tak přesušení a poškození vlasů. Zdravější a šetrnější pro jemné vlasy.

  • Nylonové štětiny - Jsou odolnější proti teplu, vydrží i nadměrnou dobu fénování, uhlazují povrch vlasů a dodávají lesk.

  • Kov - Kovový barel a štětiny se rychle prohřejí, čímž se urychluje proces vysušení vlasů. To je perfektní, pokud máte husté a hrubé vlasy. Jemným typům vlasů by však kov mohl způsobit tepelné poškození.

  • Keramika - Keramický barel zajišťuje rychlé a zároveň šetrné vysoušení, vyhlazuje vlasy a předchází krepatění. Vhodné pro všechny typy vlasů.

Vlhké, ale ne mokré

Fénujete si úplně mokré vlasy? Chyba! Nejdříve sáhněte po ručníku, ale netřete s ním, jen lehce vymačkejte vodu. Nechcete si přece vlasy poničit a mít je krepaté. Teprve až budou prameny alespoň z 60-80 % suché, začněte fénovat. Mokré vlasy nekartáčujte, jen pročešte hřebenem (např. Wet Detangling) a použijte předtím bezoplachový kondicionér.

Příliš horký vzduch vlasům škodí

Všichni víme, že tepelná úprava vlasům škodí. Proto nevysoušejte vlasy na nejvyšší teplotu, ale začněte se střední teplotou. Bude to trvat sice o něco déle, ale vlasy vám za to poděkují. Příliš horký vzduch může totiž nevratně poškodit strukturu vlasů. Navíc, pokud fénujete prameny ještě vlhké, tak uvnitř vlasu mohou vzniknout malé bublinky, které vlas buď roztrhnou nebo na něm vytvoří slabý bod. Proto rozhodně nezapomínejte na přípravky s tepelnou ochranou, které dokážou vaši hřívu před nadměrným teplem ochránit.

Dejte pozor také na to, abyste nesušili vlasy příliš dlouho na jednom místě. Vlasy by se mohly doslova usmažit a trvale poškodit. Proto je dobré naučit se správnou techniku fénování, aby bylo teplo rovnoměrně rozloženo a v bezpečné vzdálenosti cca 15 cm od hlavy.

Žádné divoké pohyby

Fénujete vlasy tak, že šermujete s fénem ze strany na stranu? Tak to je špatně. Chcete-li dosáhnout dokonalé foukané, musíte postupovat pomalu, metodicky a po sekcích - nejdřív spodní část, pak po stranách a nakonec vlasy nahoře. Nikdy ne vše najednou. Pokud však máte ofinu nebo jiná místa, která schnou rychleji, doporučujeme začít s nimi. Jakmile totiž vlasy uschnou, už s nimi nic neuděláte. Suché vlasy už nejdou dobře vytvarovat ani uhladit.

Na směru záleží

Správné foukání také znamená, že vlasy fénujete pouze ve směru vlasových šupinek. Nikdy ne naopak! Vlasy klidně fénujte i v předklonu, ale vždy nasměrujte fén směrem od kořínků ke konečkům. Tím zajistíte, že nebudete otevírat vlasové kutikuly, ale naopak je uhladíte. Z tohoto důvodu pak nejsou příliš vhodně kulmofény, protože horký vzduch nemůžete nijak ukočírovat - proudí všemi směry i v protisměru vlasových šupinek. Proto také odborníci doporučují fénovat vlasy na nízký rychlostní stupeň, aby vám vlasy nepoletovaly všude kolem.

Do sucha, ale bez přesušení

Splňujete všechny předešlé kroky na jedničku, a přesto máte vlasy zplihlé? Říkáte si, co děláte špatně? Možná jste nevyfénovali vlasy úplně do sucha. Pokud je necháte vlhké, byť jen nepatrně, tak se vám začnou točit, plihnout a krepatět. Výsledek pak nebude nikdy dokonalý. Pozor také na přesušení! Nejenže přesušené vlasy nevypadají nikdy dobře, ale mohly by přijít i o svou přirozenou vlhkost a výživu. Byly by pak velmi křehké a náchylné na zničení. Jak tedy poznat, že jsou vlasy vysušené tak akorát? Chce to trochu cviku. Poznáte to podle struktury vlasů. Vlasy by měly být na omak jemné, hebké a ne drsné, hrubé nebo krepaté.

Studená vlna, dobrý sluha

Zapomínáte na studenou vlnu? Možná to tak nevypadá, ale tato funkce na fénu opravdu není jen tak na okrasu. Studený vzduch zafixuje váš účes, uzamkne kutikulu a ochrání vlasy před zvlněním a krepatěním. Tím zajistíte, že vaše foukaná vydrží mnohem déle. Jak tedy studený vzduch správně použít? Kadeřníci doporučují, abyste spustili studenou vlnu v okamžiku, kdy jsou vlasy z 90 % suché. Buď u každého pramene zvlášť, pokud vlasy fénujete přes kartáč, nebo na konci celého procesu.

Vyfénujte vlasy do objemu

Pokud chcete vytvořit fénem objem, můžete vlasy vyfénovat v předklonu a trysku fénu přitom držet směrem dolů od kořínků ke konečkům. Toto je asi nejjednodušší způsob, jak objemu dosáhnout. Zvládne ho opravdu každý i začátečník. Druhým způsob je vyfénovat vlasy přes velký kulatý kartáč. To už chce trochu cviku, ale v následujícím videu je vše názorně ukázáno.

Vyfénujte vlasy do hladka

Hladký účes vytvořený fénem je vhodný pro majitelky vlasů s hustou a vlnitou hřívou či hrubými vlasy. Fénování je v tomto případě ještě jednodušší. Budete potřebovat jen hodně široký plochý kartáč. Tímto kartáčem po vlasech přejíždějte, zatímco fénujete směrem seshora hlavy dolů lehce nakloněným fénem. To je vše. Nic složitého, viďte?

Shrnutí

  • Než začněte použijte tepelnou ochranu, která ochrání vlasy před přesušením a poškozením
  • Fénujte pomalu a postupně, začněte na střední stupeň teploty a nízkou rychlost
  • Trysku směřujte vždy ve směru vlasových šupinek, směrem od kořínků ke konečkům, pro utěsněni kutikuly a hladký efekt
  • Držte fén v dostatečné vzdálenost cca 15 cm od hlavy
  • Vyfénujte vlasy úplně do sucha, aby se nezačaly kroutit a plihnout
  • Dejte však pozor na přesušení a nefénujte vlasy dlouho na jednom místě
  • Nezapomínejte na studenou vlnu, která účes zafixuje a zabrání krepatění

Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .