Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 57 Kč 1 500 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Keratin: Je to skutečný spasitel vlasů?

26. 8. 2019

Co přesně je keratin? Je vlasová kosmetika s keratinem skutečně tak zázračná? Objevte pravdu o jednom z největších lídrů vlasové péče.

V reklamách, v beauty časopisech, na webu, sociálních sítích či v kadeřnických salonech. O keratinu jste toho určitě slyšeli spoustu. Všude kolem je vychvalován do nebes a nejčastěji doporučován pro poškozené, suché a namáhané vlasy. Určitě vás teď napadají otázky typu: "Opravdu dovede opravit poškozené vlasy?", "Je opravdu tak zázračný jak se o něm povídá?". V následujících odstavcích se pokusíme vše objasnit.

Co je to keratin?

Keratin je druh proteinu, který představuje základní stavební složku vlasu. Najdeme ho v tělech savců, ptáků i plazů. U lidí se vyskytuje v pokožce, nehtech, ale nejvíce ho je ve vlasech. Lidský vlas se skládá až z 95% keratinu, 5-10 % vody, lipidů, pigmentů a obsahuje také nepatrné množství kovů a minerálů. Keratin má životně důležitou roli pro budování struktury vlasů. Je odpovědný za jejich pevnost, sílu, pružnost, růst a celkovou kvalitu. Ovlivňuje také to, jestli jsou vlasy rovné nebo kudrnaté. Rovné vlasy mají keratin rovnoměrně rozmístěn po celé délce vlasového váčku, zatímco při kudrnatých vlasech se keratin tvoří nerovnoměrně, jednou napravo, jindy nalevo. Důsledkem toho je růst vlasů v různých směrech, čímž vzniká jejich zvlnění. Jistě teď chápete jak důležitou roli keratin ve vlasech hraje. Ovlivňuje úplně vše.

Co způsobuje ztrátu keratinu?

Pokud je keratin ve vlasech neporušen, je vysoce elastický a nerozpustný ve vodě, a tak dokáže vlasy do jisté míry ochránit před extrémními teplotami (vysokými i velmi nízkými). Toleruje i určitou míru tepla ze stylingových nástrojů jako jsou fény, žehličky, kulmy, natáčky a vlasy dokážou lépe odolávat vnějším vlivům jako je vítr, UV záření či volné radikály. Bohužel o keratin ve vlasech můžeme snadno přijít... K narušení keratinu může dojít vlivem stárnutí, nemoci, hormonů, externích vlivů, ale také jako důsledek vysoké mechanické a chemické zátěže. To znamená, že pokud si budete často vlasy žehlit, fénovat, barvit či vystavovat UV záření, aniž byste vlasy pravidelně chránili nebo jim doplňovali keratin, mohou se dlouhé keratinové řetězce postupně rozpadnout na menší části. Jakmile k tomu jednou dojde, stane se vlasový keratin ve vodě rozpustný a začne se postupně vymývat pryč. A vlasy, které byly kdysi pevné, pružné, lesklé a zdravé budou suché, křehké, lámavé, krepaté a s roztřepenými konečky.

01 - Keratin penetruje do vlasu. 02 - Jsou vytvořeny nové keratinové vazby.


Jaké účinky má keratin na vlasy?

Keratin je pro vlasy velmi prospěšný a umí toho opravdu spoustu. Zmiňme alespoň to nejdůležitější:

  • Zlepšuje vlasovou strukturu zevnitř i zvenku,
  • Doplňuje vlasům keratin a vyplňuje trhliny ve vlasovém vláknu,
  • Regeneruje, hydratuje a změkčuje,
  • Zvyšuje pružnost a odolnost, čímž předchází poškození,
  • Uhlazuje vlas, krotí krepatění a působí proti elektrizování,
  • Působí jako silný kondicionér, dělá vlasy poddajnější a lesklejší.

Co je to brazilský keratin?

Brazilský keratin je profesionální přípravek založený na bázi keratinu, který byl vyvinut v roce 2006 v Brazílii. Brazilský keratin je čistě přírodní, nechemické semi-permanentní salonní ošetření, které umožňuje vlasy narovnat bez poškození a beze změny jejich struktury. Naopak jim dodává zpět zdraví, hebkost, lesk a sílu.

Ošetření brazilským keratinem probíhá tak, že molekuly keratinu pronikají zažehlováním do vnitřní složky vlasu, opravují jeho poškození a tím, že se keratin usadí po celé ploše vlasového váčku, stane vlas rovným, hladkým a lesklým. Další výhodou je, že rovnání brazilským keratinem je šetrné a vratné, po 3 až 4 měsících se z vlasů znovu vymyje bez trvalých následků. Po tuto dobu budou vlasy lépe rozčesatelné a upravitelné. Brazilský keratin také slibuje vyšší odolnost proti UV záření, slané a chlorované vodě i před změnami teplot. Velkou nevýhodou je však jeho vysoká cena.

Keratinové ošetření vlasů se hodí zejména pro krepaté a vlnité vlasy, ale také pro všechny vlasy, které potřebují opravit. Vhodné je i prodloužené vlasy. Pouze pro jemné vlasy není keratinová kúra dobrou volbou. Protože velmi jemné vlasy touto procedurou další objem ztratí. Pro opravu jemných vlasů bude lepší systém Olaplex. Kvalitní brazilský keratin prodává třeba česká firma BK Beauty Keratin, v jejichž sortimentu najdete také další zajímavé produkty s obsahem keratinu pro každodenní péči.

Další salonní kúry pro narovnání a ošetření vlasů: BK Brazil Keratin, BK Brazil Keratin Hair go Straight, Goldwell Kerasilk Control.

Opravdu funguje vlasová kosmetika s keratinem?

Keratin najdete hojně také v běžné vlasové kosmetice. Šampon, maska na vlasy, kúra, sprej – možností je mnoho. Ale fungují skutečně tyto produkty? Krátká odpověď zní ano. Ale nemůžete od nich čekat stejné zázraky jako u ošetření vlasů keratinem v salonu. To je opravdu něco jiného. Ale kvalitní produkt s keratinem může i tak výrazně ovlivnit vzhled, pocit a celkové zdraví vlasů. Navíc je jejich použití mnohem jednodušší, na trhu je daleko větší a cenově přijatelnější nabídka. Do kosmetických produktů se přidává keratin v hydrolyzované formě získávaný z vlny z ovcí (nejpodobnější vlasovému keratinu). Ve složení ho najdete pod označením "Hydrolized Keratin". Některé produkty obsahují namísto samotného keratinu směs aminokyselin (stavební kameny keratinu), které mohou lépe proniknout do vlasů a pracovat zevnitř. Ve výsledku však mají tyto produkty stejný úkol: pracovat nepřetržitě a postupně na posílení keratinové struktury a udržet vlasy zdravé.

Dnes již téměř u každé kadeřnické značky najdete alespoň jednu řadu s keratinem. Tato péče je obvykle určena pro regeneraci a rekonstrukci suchých a poškozených vlasům nebo pro uhlazení a zkrocení krepatých a nepoddajných vlasů. Ale keratin nemá své uplatnění pouze v pečující kosmetice, často je také přidáván do stylingových přípravků pro zvýšení ochrany a výživy vlasů. Např. lak na vlasy CHI Keratin Flex Finish Hairspray, flexibilní gel Oribe Gel Serum. Technologii s keratinem využívá také vyhlášený parní systém Steampod od L'Oréal Professionnel.

Nejlepší vlasová péče s keratinem

Kosmetiky s keratinem je opravdu spousta. My jsme pro vás vybrali opravdu jen úzkou skupinu, zato toho nejlepšího, co trh nabízí.

  1. CHI Keratin Shampoo - jeden z nejjemnějších keratinových šamponů zajišťuje šetrné čištění vlasových folikulů a vláken a přitom účinně doplňuje přirozenou hladinu keratinu. Neobsahuje dráždivé sulfáty (SLS, SLES), které podporují vymývání keratinu z vlasů.

  2. CHI Keratin Mist - keratinová mlha posiluje vnitřní strukturu vlasů pro zajištění maximální ochrany vlasů během fénování, žehlení či kulmování. Navíc je tato kúra bezoplachová, takže ve vlasech působí až do dalšího umytí.

  3. Paul Mitchell Awapuhi Wild Ginger Keratin - pravděpodobně nejintenzivnější léčba, jedinečný produkt s Triple Keratin formula pro uhlazení vlasů, pro hloubkovou hydrataci a ochranu proti poškození vlasů a ztrátě vlhkosti.

  4. Brazil Keratin Intensive Serum Treatment - vysoce efektivní keratinová kůra obsahující keratin a sirné aminokyseliny, které umožňují chemické obnovení pojivových můstků ve vlasech. Dochází tím k hloubkové regeneraci i velmi poškozených vlasů, k jejich zpevnění, ozdravění a návratu krásy.

  5. Rene Furterer Absolue Kératine Ultimate Repairing Mask Fine Hair - vynikající maska s kterou dopřejete vlasům obrovskou dávku keratinu, čímž jim zajistíte intenzivní opravu, regeneraci a vyplnění trhlin v poškozených vlasech. Je vidět okamžitý výsledek.

  6. BaByliss PRO Digicurl Keratin Lustre Iron - keratinový povlak keramických destiček vyrovnává keratin ztracený během stylingu a zajišťuje vlasům vyšší ochranu před vysokými teplotami. A tak bude tepelná úprava vlasů ještě více šetrnější.


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .