Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 57 Kč 1 500 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Co je to toner na vlasy?

31. 3. 2021

Co je to toner? Jak funguje? V jakých případech se používá? Zjistěte vše, co potřebujete vědět o toneru na vlasy!

Každý, kdo si pravidelně zesvětluje své vlasy, je pravděpodobně s tonerem dobře obeznámen. Pouze díky toneru můžete dosáhnout pravých platinových blond vlasů. Toner funguje jako tajná přísada, která vám pomůže udržet na uzdě obávané teplé podtóny (žluté, mosazné) a korigovat výsledný tón barvy. Ale není to jediný způsob, jak můžete toner použít! Věděli jste, že toner můžete použít také na hnědé vlasy nebo k dosažení stále populárnějších pastelových odstínů? Čtěte dál a zjistěte víc!

Co je to toner na vlasy?

Toner na vlasy je produkt na barvení vlasů, který obsahuje málo nebo žádný amoniak a řadí se tak do skupiny demi-permanentní nebo semi-permanentních barev. Umožňuje kadeřníkovi přizpůsobit tón vaší barvy vlasů, ale nedokáže změnit vaši barvu vlasů! Pomůže opravit, vylepšit či neutralizovat nežádoucí podtóny. To znamená odstranit teplé tóny nebo naopak chybějící teplé tóny dodat. Kromě toho umožňuje kadeřníkovi zajistit rovnoměrný výsledek barvy vlasů od kořínků po konečky. Vhodný je tedy pro jemné doladění a drobnou úpravu barvy. Vzhledem k nízkému obsahu amoniaku, nepronikne hluboko do vlasového pramene, ale spíše pouze obalí vlas a působí jako "vrchní nátěr", a tak na rozdíl od permanentní (trvalé) barvy vlasů se postupně se vymývá. Další plus? Složení s nízkým obsahem amoniaku znamená, že je šetrnou volbou pro jakýkoliv typ vlasů, i když jsou poškozené. Naopak vzhled poškozených nebo suchých vlasů pomůže vylepšit!

Toner však nenajdete pouze ve formě barvy na vlasy. Dnes mají tonery mnoho různých forem. Lesk, tónovací šampony, kondicionéry, masky i pěny můžeme také považovat za tonery, protože všechny tyto produkty obsahují pigmenty, které upravují tón vašich vlasů. Za takový "malý toner" lze považovat i stříbrný nebo fialový šampon. Profesionální salonní tonery jsou však více pigmentované = více účinné, a jejich výsledky vydrží déle. Pigmentovaná péče je však skvělá pro domácí udržení barvy.

Jak vlasový toner funguje?

Abyste pochopili jak toner funguje, je nutné si nejdříve připomenout něco málo z chemie. Ve vlasech máme dva hlavní druhy pigmentu: eumelanin (hnědý až černý pigment) a pheomelanin (žlutý, oranžový až světle červený pigment). Při procesu odbarvení pak dochází k odstranění eumelaninu, zatímco feomelanin je ovlivněn jen minimálně. Výsledkem je, že se tmavé vlasy zesvětlí na žlutý odstín, protože v nich zbyde velké množství feomelaninu. Naopak u světlejších vlasů, které měly feomelaninu méně, je to světle žlutá barva. Proto, kdykoli se rozhodnete zesvětlit/odbarvit vlasy, vždy budete bojovat s teplými tóny (viz obr. níže), a to zvláště tehdy, kdy zesvětlujeme o více stupňů a výchozí hloubka je tmavá. Zde přichází na řadu vlasový toner.

Toner pracuje podle barevného kruhu a vyvažuje nežádoucí tón přidáním barvy z opačné strany spektra (viz obr. níže). Vezměte si například žlutou/blond. Jaká barva je opačná? Fialová! Fialový toner tedy odstraní z vlasů nežádoucí žlutý nádech. Pamatujte také na to, že toner nejlépe funguje na zesvětlených nebo odbarvených vlasech a používejte ho jen v případech, kdy je to nutné, tzv. vlasy musí být ve správném odstínu, jinak toner nebude fungovat správně a nedosáhnete požadovaného efektu. Při výběru odstínu se držte barevného kruhu:

  • Fialový toner: Neutralizuje žluté tóny, skvělý pro velmi světlé blondýnky ve výšce tónu 7-10.
  • Modrý toner: Neutralizuje oranžové/mosazné tóny, je ideální pro světle hnědé až střední blond vlasy, výška tónu 4-6.
  • Zelený toner: Neutralizuje červené tóny, je ideální pro černé až tmavě hnědé vlasy ve výšce tónu 1-4.
  • Červený toner: Zesiluje červené, červenofialové a fialové odstíny.
  • Oranžový/měděný toner: Zvyšuje intenzitu kaštanových, teple hnědých a zlatých blond odstínů.
  • Žlutý toner: Rozjasňuje hnědé odstíny a změkčuje příliš intenzivní červené odstínů.

Kdy se toner používá?

Existuje mnoho způsobů, jak mohou tonery vylepšit barvu vašich vlasů:

  • Doladění barvy po zesvětlení & neutralizace: Jedná se o nejčastější způsob, kdy se toner používá. Používá se na vlasy poté, co byly podrobeny silnému chemickému bělení a zesvětlení, aby se zbavily mosazných tónů vlasů. Barva vlasů po zesvětlování totiž často není přesně taková, jakou chcete, proto musí někteří lidé (obvykle s velmi tmavými základy) použít toner jako druhý krok po zesvětlení vlasů, aby dosáhli pravých platinových blond vlasů.

  • Obnovení barvy: Pokud vaše stávající barva vlasů začala blednout, toner je šetrnější způsob, jak ji oživit, než opakovaným nanášením permanentní barvy. Mnoho kadeřníků často postupuje tak, že na odrosty nanese trvalou barvu a na zbytek vlasů použije toner, aby sjednotil stávající odstín. Skvělé jsou pro to barvy Redken Shades EQ.

  • Módní/pastelové odstíny: Pokud holdujete módním odstínům, pak víte, že k dosažení dokonalého pastelového či křiklavého odstínu jsou zapotřebí dva kroky: zesvětlení a tónování. Nejprve vám kadeřník zesvětlí vlasy (pokud nejsou přirozeně světlé) a vytvoří čisté „plátno“, poté pomocí toneru (např. BlondME Bond Enforcing Pastel Toning) nanese požadovaný konečný odstín (nebo odstíny), který se postupně bude vymývat, takže nehrozí žádné odrosty.

  • Korekce barvy: Tonery lze použít k rychlému a jemnému odstranění problémů s barvami - například pruhy nebo skvrny, které by se mohly objevit v důsledku nepřesné aplikace.

  • Vylepšení lesku: Někdy vaše barva vlasů prostě potřebuje zvýšit lesk. Existují i bezbarvé tonery, které vyhlazují povrch vlasů, zesilují lesk a zářivost barvy (např. Matrix Color Sync Toner Sheer odstín Clear).

Je toner pouze pro blondýnky?

Když se řekne toner, tak si ho obvykle spojíte v souvislosti se světlými blond vlasy. Toner však není jen pro blondýnky, i když na blond vlasy se používá nejčastěji. Lze jej použít také na tmavé vlasy, které chtějí vyhnat nežádoucí mosazné tóny.

Jak toner na vlasy použít?

  1. Namíchejte si toner podle návodu výrobce. Pečlivě si pokyny přečtěte.
  2. Důkladně umyjte vlasy šamponem a poté naneste toner na ručníkem vysušené vlasy (vlhkost ve vlasech pomůže, aby byly vlasy méně porézní a výsledky rovnoměrnější). Vždy se však řiďte instrukcemi výrobce.
  3. Použijte čistý štětec na barvení a nanášejte toner po jednotlivých pramenech. Nejprve naneste toner na oblasti, které vyžadují největší korekci barev, nebo jednoduše naneste na střední část pramenů, až poté postupujte ke kořenům a dolů ke špičkám.
  4. Nechte působit po doporučenou dobu, obvykle 5-20 minut. Tip: počkejte, až toner na vlasech ztmavne na tmavě fialovou barvu (při použití fialového toneru). Pokud si nejste jisti, můžete jeden pramen opláchnout, abyste zjistili, zda je výsledek podle vašich představ.
  5. Po uplynutí doby působení vlasy důkladně opláchněte vlažnou vodou. Studená voda je lepší, než teplá voda, protože díky ní zastavíte proces tonování. Nakonec naneste péči (kondicionér, masku), jak jste zvyklí.

Jak dlouho efekt vlasového toneru vydrží?

To záleží na tom, jak často si vlasy umýváte. Čím méně si umýváte své vlasy, tím déle toner vydrží. Doporučujeme použít bezsulfátový šampon speciálně navržený pro barvené vlasy, který je maximálně jemný a šetrný k vlasům. Ale to není všechno, co může výdrž toneru ovlivnit. Výdrž toneru ovlivňuje také to, jakou máte barvu (na světlejších vlasech vydrží kratší dobu), kvalitu, typ vlasů, jak často si vlasy tepelně upravujete, kolik času trávíte na slunci, v bazénu a mnoho dalších faktorů. Obvykle však ve vlasech vydrží 2-6 týdnů, proto byste měli pro udržení barvy aplikaci toneru pravidelně opakovat. Můžete sáhnout také po speciálních kosmetických přípravcích s pigmenty, které také pomohou prodloužit výdrž toneru (např. Matrix Total Result Brass Off, Davines Alchemic System, Joico Color, atd.)

Nejoblíbenější profesionální tonery na vlasy

Vhodné produkty pro domácí tónování vlasů


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .