Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 55 Kč 500 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

12 věcí, které byste měli vědět o odstraňovači barvy

20. 8. 2021

Co je to odstraňovač barvy a jak funguje? Vrátí mi původní odstín? Poškodí mi vlasy? Tolik otázek a žádné odpovědi? Zjistěte konečně vše, co jste chtěli vědět o procesu odstranění barvy z vlasů pomocí stahovače barvy.

Když jsou vaše vlasy místo béžové blond oranžové, nebo místo do hněda chytnou do černa, zbydou vám často jen oči pro pláč. Někdy prostě barvení nevyjde podle vašich představ. Ať už je důvodem nový (a možná nezkušený) kadeřník nebo špatně zvolená barva, naštěstí pro všechny tyto případy existuje řešení! Odstraňovače barvy na vlasy jsou tu, aby vás zachránily před katastrofou. Níže najdete odpovědi na 12 nejčastějších otázek, díky kterým zjistíte, zda je stahovač barvy produkt, který hledáte.

1) Co je to odstraňovač barvy a kdy se používá?

Odstraňovač neboli stahovač barvy na vlasy je přípravek, jehož úkolem je šetrně odstranit nežádoucí barvu z vlasů. Je ideální pro korekci barevné hloubky a tónu bez zesvětlení přírodních vlasů. Jedná se o nejšetrnější způsob odstranění barvy bez poškození vlasového vlákna. Navíc pomůže připravit vlasy, například na změnu barevného tónu z teplého na chladný nebo odstranit nános barvy způsobený častým a opakovaným barvením. To většinou poznáte tak, že jsou vaše vlasy matné, bez lesku, suché, působí těžce, a i když se barvíte pořád stejným odstínem, vlasy působí stále tmavěji. Jasné odrosty a matné konce jsou také znakem nahromaděné barvy.

2) Jak odstraňovač barvy funguje?

Odstraňovač barvy pracuje tak, že vstoupí do vlasové šachty, kde se zaměří na umělé barevné pigmenty a způsobí jejich rozpuštění. Jakmile je pigment rozpuštěn, uložená barva se nemá v čem udržet a po několika minutách působení stahovače barvy ji můžete z vlasů jednoduše vymýt. To znamená, že po opláchnutí okamžitě uvidíte výsledky. Nejlepší na tom je, že odstraňovač barev neodstraní přirozenou barvu vlasů ani nezpůsobí poškození ani vysušení vlasů. Je tak vhodný i pro jemné, zcitlivělé a lehce poškozené vlasy.

Na obrázku můžete vidět proces odstranění barvy pomocí Wella Color Renew.


3) Odstraňovač vs odbarvovač. V čem se liší?

Odstraňovač barvy (např. Efassor, Bond Enforcing Color Remover) sice vstoupí do vlasů a odstraní z nich veškerý umělý barevný pigment, ale váš přírodní pigment zůstane nedotčený. To zanechá vaši přirozenou barvu vlasů neporušenou a nedochází k poškození vlasů. Oproti tomu odbarvovací přípravky vstoupí do vlasového vlákna a odstraní veškerý umělý i přírodní barevný pigment, takže vám ve vlasech nezůstane žádný pigment. To zanechá vlasy suché, lámavé a poškozené.

4) Budu mít po aplikaci původní barvu vlasů?

Pamatujte, že odstranění barvy neznamená úplná oprava. Odstraňovač barvy vám navrátí původní barvu vlasů jen v určitých případech. Vždy záleží na tom, co se stalo s vlasy při předchozím barvení. Jakmile změníte svou přirozenou barvu vlasů pomocí oxidační barvy, odstraňovač barvy vám nedokáže vrátit původní přírodní odstín vlasů. Je to proto, že jakákoliv barva na vlasy na bázi peroxidu pravděpodobně zesvětlí vaši přirozenou barvu vlasů, kterou překryje odstínem, který jste si pro barvení vybrali. Čím častěji se barvíte, tím je větší pravděpodobnost, že vaše přirozená barva byla trvale a nevratně odstraněna/zesvětlena. V těchto případech uvidíte po aplikaci odstraňovače barvy světlejší až žlutý nebo měděný výsledek, což je nyní váš skutečný přírodní odstín. Co s tím? Pokud vám světlejší barva nevadí, můžete teplé tóny neutralizovat tonerem. V jiném případě doporučujeme vlasy přebarvit vybraným odstínem.

5) Výsledná barva je do zrzava/žluta. Co dělám špatně?

Použili jste odstraňovač barvy, který vám odstranil barvu, ale zanechal vám vlasy s mosazným nebo žlutým nádechem? Nelekejte se! Jak už jsme v předchozím bodě zmínili, je to naprosto v pořádku. Znamená to, že odstraňovač barvy fungoval. Po stažení barvy budou mít vlasy vždy teplejší nádech. Oranžové nebo žluté tóny, které ve vlasech zůstaly, pocházejí od vyvíječe, který byl použit v předchozím barvení. Tyto nechtěné teplé tóny můžete jednoduše opravit buď přebarvením vlasů na požadovaný odstín nebo pomocí toneru na vlasy.

6) Dokáže stahovač barvy odstranit zesvětlení?

Stahovač barvy odstraní pouze barvu na vlasy, která je tmavší než vaše přirozená barva vlasů. To znamená, že nemůže odstranit zesvětlené vlasy. Pokud máte vlasy odbarvené na blond nebo vám byla aplikovaná barva světlejší než je vaše přirozená barva vlasů, váš přirozený pigment byl chemicky zesvětlen. V závislosti na tom, jak hodně jsou vaše vlasy zesvětleny, už se ve vašich vlasech nemusí nacházet žádný přírodní barevný pigment, takže odstraňovač barvy vlastně nemá co odstranit.

7) Lze odstranit všechny typy barev?

Ano i ne. Vždy záleží na tom, co má daný vyrobce uvedeno v návodu. Většinou má každá značka svůj vlastní odstraňovač barvy, který je navržen přímo pro jejich barvy (např. Elumen Color Return, Matrix Cult Color Eraser a Elumen Play Color Eraser). Obecně byste si měli dát pozor na kovová barviva. Je známo, že je z vlasů nejde odstranit. Odstraňovač barvy je také méně vhodný pro červené, módní a velmi tmavé až černé odstíny, které vás při odstranění mohou potrápit.

8) Kolikrát můžu použít odstraňovač barvy?

Jedna aplikace by vám měla stačit na nedávné chyby barev nebo vyčištění měsíc staré barvy. Avšak pokud je to nutné, můžete odstraňovač barvy použít i vícekrát za sebou, obvykle se doporučuje maximálně 3x. Například pokud se barvíte dlouhodobě - měsíce, roky - pravděpodobně budete mít na vlasech slušný nános barvy, na který bude jedna aplikace krátká a budete muset aplikaci opakovat vícekrát než dojde k úplnému stažení nahromaděné barvy. Platí, že čím déle se barvíte, tím déle bude trvat odstranění barvy. Také některé odstíny, jako je černá či červená, se budou odstraňovat hůře, protože je třeba odstranit velké množství umělého pigmentu, a to bude vyžadovat i několik aplikací stahovače barvy. V nejhorších případech může černá barva zanechat vlas znečištěný tak, že toto zbarvení nepůjde odstranit. Pokud se vám ani po třech aplikací nepodaří barvu zcela odstranit, měli byste se obrátit na odborníka.

9) Čím déle nechám produkt působit, tím více barvy se odstraní?

Nenechávejte odstraňovač barvy na vlasech déle než je doporučeno. Tím, že odstraňovač barvy ponecháte na vlasech déle, nezajistíte, že se odstraní více barvy. Ve skutečnosti to bude právě naopak a vaše vlasy mohou ztmavnout. Vždy postupujte přesně podle návodu výrobce!

10) Proč mi vlasy po použití odstraňovače ztmavly?

Pokud vlasy nejsou dostatečně opláchnuty, může k tomuto problému někdy dojít. Důvodem je re-oxidace. To znamená, že umělé barevné molekuly nebyly během procesu odstraňování úplně vypláchnuty z vlasů, zvětšily se a způsobily návrat předchozí barvy. Proto doporučuje vlasy důkladně opláchnout. Opravdu důkladně!

11) Mohu barvit vlasy hned po odstranění barvy?

Pozor na následné barvení! Po odstranění barvy jsou vlasy "jiné" a budou i jinak reagovat na vlasovou barvu. Vlasy jsou velmi porézní a vlasová kutikula je velmi otevřená, což znamená, že absorbuje vše, co se jí dostane po ruku. Jakýkoli odstín nanesený na vlasy bude tmavší, než byste si přáli. Pro dosažení nejlepších výsledků proto doporučujeme počkat alespoň 48 hodin před opětovným barvením. Pokud však čekat nechcete, vyberte si o dvě hloubky světlejší odstín, než jaký byste si přáli. Například místo odstínu 7.1 (popelavá blond) zvolte odstín 9.1 (světlá blond popelavá), apod..

12) Pozor na šampon a kodnicionér!

Pokud používáte šampon a kondicionér, jejichž úkolem je chránit barvu, měli byste je přestat používat několik týdnů před aplikací odstraňovače. Vlasová kosmetika s ochranou barvy by mohla zabránit odstraňovači v jeho práci. Používejte raději běžnou péči bez ochrany barvy.


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .