Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 57 Kč 1 500 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Tónovací šampon: vyberte si správnou barvu!

21. 2. 2022

Fialový, modrý nebo zelený? Který neutralizační šampon k odstranění teplých tónů je ten pravý pro vás? Zjistěte to!

Mysleli jste si, že fialový šampon odstraní teplý nádech u každé barvy vlasů? Omyl! Neutralizace neznamená pouze fialový šampon. Každý teplý nádech potřebuje k neutralizaci zcela jinou barvu. Fialové šampony slouží pouze k odstranění žlutého nádechu u klientů s blond až platinovými vlasy. Neporadí si však s mosaznými nebo červenými odslesky v tmavších vlasech. Řešení? Šampon s modrými nebo zelenými pigmenty! Čtěte dál a naučte se, jak správně potlačit nežádoucí teplé podtóny ve všech barevných odstínech přímo z domova, aniž byste museli navštívit kadeřnický salon.

Proč se objevují teplé tóny ve vlasech?

Každá barva vlasů má tendenci dříve či později vydávat teplé odlesky a objeví se nežádoucí žlutý, mosazný nebo červený nádech. Obvykle se to děje u tmavých vlasů, které se barví na blond, ale tento problém se může vyskytovat i u vlasů, které byly zesvětleny na hnědou. Tato změna barvy je však zcela normální, a jakmile pochopíte, proč k tomu dochází, můžete situaci snadno napravit. Toto téma jsme již probírali v našem článku o fialových šamponech a tonerech na vlasy, ale pro pořádek si to ještě zopakujeme i zde. Zjednodušeně se dá říct, že teplé podtóny se skrývají pod povrchem vaší přirozené barvy, a pro každou barvu vlasů jsou pak charakteristické jiné podtóny. Pokud máte:

  • Světlé blond vlasy nebo stříbrné nebo šedé vlasy - vaše podtóny jsou žluté nebo zlaté
  • Středně hnědé vlasy - vaše podtóny jsou oranžové.
  • Tmavě hnědé vlasy nebo černé vlasy - vaše podtóny jsou červené.

Zvenku tyto teplé podtóny neuvidíte, ale věřte, jsou tam. Nejčastěji se objevují ve vlasech, které jsou zesvětlené nebo barvené. Teplý nádech mohou vlasy získat také kvůli časté tepelné úpravě, vlivem slunečního záření nebo chlóru. Proto se světlá barva vlasů může časem zdát zažloutlá, hnědá barva vlasů mosazná a tmavá barva vlasů načervenalá. Je tedy důležité o barvu neustále pečovat a prodloužit její životnost, co nejvíce to jde.

Jak se zbavit žlutých, mosazných a červených tónů?

Řešení jakéhokoli nežádoucího barevného tónu vlasů se nazývá neutralizace. Existuje několik způsobů, jak neutralizovat nebo tónovat barvu vlasů:

  • V salonu může váš kadeřník na vaše vlasy po zesvětlení nanést toner. Může také vašim pramenům dopřát profesionální tónovací masku, která zajistí maximálně studený vzhled vlasů.

  • Pro domácí podmínky jsou pak vhodné neutralizační či tónovací šampony, ale také kondicionéry, masky či bezoplachová péče. Ale nenechte se zmást, nepatří sem pouze silver šampony s fialovými pigmenty. Stále častěji se můžete setkat s šampony s modrými nebo dokonce zelenými pigmenty. Důležité je zvolit správnou barvu.

Který tónovací šampon je pro vás ten pravý?

Fialová, modrá nebo zelená? Při výběru správného neutralizačniho šamponu šamponu musíte vycházet z barvy vlasů. Jak už jsme zmínili, každá barva vlasů má své charakteristické teplé pigmenty. U blond vlasů jsou to žluté a zlaté pigmenty, u hnědých oranžové neboli mosazné a u tmavě hnědých až černých vlasů se vyskutují červené pigmenty. Když vezneme v potaz tyto pigmenty, bude volba barvy šamponu následující:

  • Fialový šampon pomáhá opravit žluté a zlaté tóny v blond vlasech ve výšce tónu 8-10 a v šedivých vlasech.
  • Modrý šampon pomáhá opravit mosazné tóny ve středně hnědých vlasech ve výšce tónu 5-7.
  • Zelený šampon pomáhá opravit mosazné tóny v tmavě hnědých a černých vlasech ve výšce tónu 1-4.

Které značky nabízí nejlepší tónovací šampony?

Téměř každá profesionální značka má svůj vlastní silver šampon pro blondýnky. Avšak, co se týče sortimentu pro řešení teplých odlesků na tmavších základech, ten už tak rozšířený není. Nicméně, trend chladných odstínů se čím dál častěji vyskytuje i mezi tmavovláskami, a tak se i nabídka neutralizační péče pro tmavší základy stále rozšiřuje. Zde jsou ti nejlepší:

1) Matrix Total Result

2) L'Oréal Professionnel Série Expert

3) Redken Color Extend

4) Schwarzkopf Professional

Celou nabídků tónovacích a neutralizačních šamponů najdete zde → TÓNOVACÍ A NEUTRALIZAČNÍ ŠAMPONY


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .