Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 55 Kč 500 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Arganový olej: "Tekuté zlato" na vlasy

21. 7. 2022

Arganový olej - král mezi oleji. Jen pár kapek a promění vaše vlasy ve skvost. Objevte tajemství tohoto výjimečného oleje na vlasy.

Existují různé oleje na vlasy, ricinový, jojobový, marulový, a další, ale jen jeden je král mezi všemi oleji na vlasy - arganový olej. Ne nadarmo je mnoho tradičních tajemství krásy založeno právě na arganovém oleji, který po staletí napomáhá zdraví a kráse pokožky a zejména vlasů — což je pravděpodobně důvod, proč si vysloužil přezdívku "tekuté zlato". Zajímá vás, co může udělat arganový olej pro vaše vlasy? Lepší otázka by mohla znít: "Co neumí?"! Čtěte dál a zjistěte, v čem spočívá tajemství arganového oleje, jak prospívá vlasů, proč patří mezi nejdražší oleje na světě, jak poznat kvalitní arganový olej na vlasy, a jak ho správně používat.

Co je to arganový olej?

Arganový olej (INCI: Arganosa Spinosa Kernel Oil) patří mezi nejdražší a nejvzácnější oleje na světě. Získává se z plodů argánie trnité (moroccan argan tree) vyskytující se pouze v Maroku a nejzápadnějším Alžírsku, proto se mu někdy říká olej z maroka. Jeho omezená dostupnost, náročný způsob zpracování, vysoký obsah účinných látek a zlatavá barva mu vysloužila také název "marocké zlato". Blahodárné účinky arganového oleje jsou známé po celém světě, stal velmi populární jako hlavní složka pleťové a vlasové kosmetiky pro své významné zvlhčující a hydratační účinky a také díky tomu, že dokáže zastoupit hned několik kosmetických přípravků najednou.

V závislosti na použité metodě lze získat dva druhy arganového oleje: potravinářský nebo kosmetický. Kosmetický arganový olej, o kterém se tu bavíme, se připravuje z nepražených jader, má zlatavou barvu, tekutou texturu, nevýraznou vůni a je určen k aplikaci přímo na pokožku nebo vlasy nebo jako přísada do jiných kosmetických přípravků. Arganový olej se skládá nenasycených mastných kyselin (80%), a to především kyselinu olejovou a linolovou, a nasycených kyselin (20%). Je bohatý na antioxidanty (vitamín E a polyfenoly), což pomáhá hydratovat vlasy i pokožku, předcházet ztrátě vlhkosti a neutralizovat volné radikály, chránit před UV zářením, a tím zabránit degradaci buněk a zpomalit jejich stárnutí. V kosmetickém průmyslu se arganový olej používá také při léčbě kožních onemocněních, ekzémech, akné, popáleninách.

Proč je arganový olej zázrak pro vlasy?

Zajímá vás, jaké zázraky dokáže arganový olej s vašimi vlasy? Lepší otazka by mohla znít: "Jaké zázraky neumí?". Arganový olej má blahodárné účinky na vlasy zevnitř i z venku. Hydratuje, zvlhčuje, dodává lesk, chrání před lámáním, zlepšuje pružnost, chrání před vlhkostí, reguluje mastnotu, neutralizuje volné radikály a mnohem víc. Jeho největším přínosem je však bezkonkurenční hydratační účinek na vlasy!

Zde jsou největší výhody arganového oleje pro vlasy:

  • Hydratace - ve srovnání s jinými oleji má arganový olej menší molekuly, takže dokáže lépe proniknout od vlasů a dodat hydrataci zevnitř ven. Navíc, má schopnost tuto hydrataci ve vlasech uzamknout, čímž je zajištěna opravdu dlouhotrvající hydratace. Také bylo zjištěno (International Journal of Trichology 2015), že vlasy absorbují nasycené a mononasycené oleje (jako arganový olej) lépe než polynenasycené oleje (jako slunečnicový olej). Díky tomu dokáže lépe do vlasu proniknout a snížit množství vody, kterou absorbuje - to znamená, že zabraňuje také krepatění vlasů (jen do toho, přidejte si to dlouhého seznamu důvodů, proč je tento vlasový olej tak skvělý).

  • Hebkost, pružnost a lesk - díky vysokému obsahu antioxidantů, esenciálních mastných kyselin a vitamínu E pomáhá arganový olej výrazně zvýšit pružnost vlasů, hebkost, jemnost a navrátit jim ztracený lesk. Když jsou vlasy měkčí a pružnější, jsou také méně náchylné k zacuchávání a jsou lépe ovladatelné.

  • Prevence poškození a lámání - vyjímečné složení arganového oleje může také výrazně pomoci udržet vlasy zdravé a zabránit jejich poškozením. Ať už si to uvědomujeme nebo ne, naše vlasy si hodně poškozujeme každodenním znečištěním, chemickým ošetřením a horkými nástroji. Vitamín E, který je obsažen v arganovém oleji, je zásadní pro zdraví našich vlasů, protože jeho bohaté antioxidační vlastnosti pomáhají neutralizovat poškození vlasů volnými radikály a chránit vlasy před poškozením, třepením, lámáním podle některých studií může také poskytovat ochranu před UV zářením. To znamená, že vlasy budou zdravější.

  • Regulace mastnoty - ano, je to trochu divné, že může "mastný" vlasový olej bojovat proti přebytečné mastnotě, nicméně vysoký obsah kyseliny olejové v arganovém oleji má také regulační účinek na tvorbu kožního mazu. Navíc, díky svým zklidňujícím a protizánětlivým vlastnostem, pomáhá zmírňovat svědění a dokonce pomoct i s lupy. Takže ať už vás trápí lupy nebo suchá vlasová pokožka, arganový olej je úžasným produktem, jak zlepšit její celkové zdraví. (Tip! Vyzkoušejte léčivou péči s arganovým olejem pro suchou nebo mastící se pokožku z řady MoroccanOil Scalp).

Arganový olej & typ vlasů

Arganový olej lze obecně použít na většinu typů vlasů, ale možná ho budete muset aplikovat jinak nebo použít jiný typ arganového oleje v závislosti na vašich potřebách. 100% čistý arganový olej je ideální na husté, kudrnaté nebo silné typy vlasů. A co jemné vlasy? Pokud máte jemné vlasy nebo vlasy, které mají tendenci se mastit, mohl by 100% čistý arganový olej vaše vlasy zatížit, pokud jej nebudete používat střídmě. Někdy je však těžké odhadnout tu správnou míru. Ale nebojte, to neznamená, že arganový olej nemůžete použít vůbec. Jen vám pravděpodobně bude více vyhovovat lehčí složení olejových elixírů s obsahem arganového oleje (např. Milk_Shake Argan Glistening Oil, Maria Nila True Soft Argan Oil nebo odlehčenou verzi ikonické péče s arganovým olejem MoroccanOil Treatment Light).

Jak používat arganový olej?

Nyní víte, jak arganový olej prospívá vlasům a pro jaký typ se hodí, pojďme si teď vysvětlit, jak ho používat, abyste z něj nepromarnili ani kapku! Existuje mnoho způsobů, jak použít arganový olej na vlasy. Je úžasný jako maska na vlasy, bezoplachová péče, předšamponová péče, tepelná ochrana či stylingový produkt. Je jen na vás, jak výhody arganového oleje využijete. Jedno si ale pamatujte. I kdybyste mohli být v pokušení se jím polít od hlavy až k patě, nedělejte to (nezapomeňte: není to levné), stačí opravdu pár kapek. Začněte s menším množstvím a postupně přidávejte.

  • Maska na vlasy - vlasová maska je skvělá úžasná zejména pokud máte poškozené vlasy. Použití arganového oleje jako hloubkové ošetření pomáhá hydratovat a obnovovat vlasy. Při aplikaci použijte dostatečné množství oleje, 6 až 8 kapek by mělo stačit pro většinu typů vlasů. Masku na vlasy byste měli nechat působit 15-30 minut, ale čím déle, tím lepší budou výsledky. Pro dosažení nejlepších výsledků nechte masku působit přes noc. Poté vlasy umyjte jako obvykle. Toto ošetření používejte nejlepe 1x nebo podle potřeby.

  • Olej na vlasy (bezoplachová péče) - arganový olej můžete samozřejmě použít jako běžný vlasový olej jako bezoplachovou péči. Nakapejte si pár kapek do dlaní a prsty aplikujte na mokré nebo suché vlasy do délek a konečků, kdykoli hledáte extra hydrataci, lesk, ochranu nebo kontrolu krepatění.

  • Styling a tepelná ochrana - arganový olej vám může pomoci také při stylingu, protože vyživuje a poskytuje skvělý skluz, čímž usnadňuje styling. A to není vše! Lze jej také použít k ochraně vlasů před horkými nástroji a fény, protože oproti ostatním olejům dokáže odolat vyšším teplotám. Není divu, že mnoho tepelných sprejů obsahuje také arganový olej.

  • Na pokožku hlavy - jak jsme vysvětlili výše, arganový olej je skvělý způsob, jak zklidnit a zvlhčit pokožku hlavy. Jednoduše vmasírujte olej do vlasové pokožky, abyste zmírnili lupy, záněty nebo celkové svědění. Masáž pokožky hlavy zajistí, že se arganový olej dostane hluboko do pokožky hlavy, což je užitečné při léčbě lupů nebo svědění hlavy. Jako zklidňující ošetření doporučuje používat 100% čistý arganový olej.

Jak poznat kvalitní arganový olej?

Arganový olej je všemi vychvalován jako zázrak v péči o vlasy, ale jak poznáte ten kvalitní? U 100% čistých olejů vám poradí pohled na barvu (měla by mít zlatavý odstín, pokud je příliš světlý, byl pravděpodobně smíchán s jinými oleji), vůně (neměl by mít výraznou vůni, praktický téměř žádnou nebo jen lehce "ořechovou") a označení (jako 100% arganový olej). Napovědět vám může také cena. Arganový olej je totiž docela drahý, i když můžete najít levnější verze, pravděpodobně nebudou kvalitní, a právě kvalita je klíčová, abyste si maximálně užili jeho výhod na vlasy.

Pokud jde o použití oleje v šamponech, kondicionérech a dalších vlasových produktech, poznáte, zda je arganový olej hvězdou produktu, pokud je uveden jako jedna z prvních složek na etiketě.

Nejlepší vlasová kosmetika s arganovým olejem!

Jste připraveni začlenit arganový olej do své rutiny péče o vlasy? Zde jsou oblíbené vlasové produkty s arganovým olejem, které můžete přidat do svého seznamu přání. Můžete si vybrat buď 100% čistý arganový olej, který má multifunkční účinky a můžete ho použít jak na vlasy, tak i na pleť nebo tělo, nebo vlasový olej, jehož základem je arganový olej, ale obsahuje i jiné složky. Posledním typem jsou různé vlasové produkty, jako šampony, masky, kondicionéry, apod., které obohacené o arganový olej.

1) 100% čistý arganový olej

Hledáte cenově dostupný, vysoce kvalitní arganový olej, který můžete použít na cokoli? Následující olejíčky obsahují pouze 100% čistý arganový olej a lze použít pro všechny vaše potřeby v oblasti krásy. Používejte ho během své rutiny péče o vlasy a zkuste jej začlenit také do rutiny péče o pleť.

2) Vlasový olej s arganovým olejem

  • MoroccanOil Treatment - kdo by neznal tuto kultovní arganovou olejovou péči, která je bestsellerem již více než 10 let! Olejíček lze použít jako péči, styling nebo finální přípravek. Navíc voní tak dobře, že značka pravidelně vydává i svíčku s totožnou vůní! Máte jemné vlasy? Není problém! Pro vás značka vytvořila speciální odlehčenou verzi MoroccanOil Treatment Light.
  • Redken All Soft Argan-6 Oil - preferujete produkty vše v jednom? Pak tento multifunkční hydratační vlasový olej s arganovým olejem a omega-6 bude to pravé ořechové, zejména pokud máte suché, křehké a lámavé vlasy. Zvládne totiž úplně vše, od péče až po styling.
  • Milk_Shake Argan Glistening Oil - máte husté vlasy, jemné vlasy nebo vlasy, které jsou někde mezi? Tato arganová olejová péče je vhodná pro všechny typy vlasů.
  • Maria Nila True Soft Argan Oil - preferujete veganské složení? objevte vyživující a zhebčující 100% veganský vlasový olej s arganovým olejem pro suché a křehké vlasy. Bez parabenů, sulfátů a ftalátů. Rychle se vstřebává, nezatěžuje, bez pocitu mastnosty.
  • CHI Argan Oil Plus Moringa Oil - argan a moringa, to je panečku kombinace! Tento olejíček si poradí opravdu se vším, co vaše vlasy trápí a navíc obsahuje UV filtry pro ochranu před sluncem!
  • Schwarzkopf Professional Oil Ultime Argan Finishing Oil - je pro vás těžké najít vlasový olej, který zkrotí vaše silné, husté nebo krepaté vlasy, aniž by je zatížil? Zde máte řešení! Výživný arganový olej s unikátní samo-odpařovací technologií, která dovolí vlasům vstřebat jen optimální olejovou dávku. Takže i přesto, že vaše vlasy dostanou opravdu štědrou dávku výživy, hebkostí a lesku, budou stále lehké jako pírko.
  • Balmain Hair Argan Moisturizing Elixir - nedokážete přesně definovat, co vaše vlasy trápí? Potřebují proste celkově osvěžit? Tento omlazující elixír s čistým arganovým olejem vám zajistí okamžitou vzpruhu a hebký a zdravý vzhled. A jako bonus získají vaše kadeře božskou smyslnou, sexy vůni.

3) Vlasová péče s arganovým olejem

klíčovou složkou v řadách Elixir Ultime a Aura Botanica .

  • Milk_Shake Argan - kombinuje blahodárné účinky bio organického arganového oleje, hedvábí a rýžových proteinů pro okamžitou hydrataci a výživu všech typů vlasů.
  • Revlon Professional Orofluido - aromaterapeutická péče, která pomáhá zkrášlit všechny typy vlasům prostřednictvím harmonie 3 vzácných olejů (arganový, kyperský a lněný) a zároveň vás přenese do fascinujícího světa orientálních vůní.
  • Schwarzkopf Professional Oil Ultime Argan & Barbary - luxusní olejová péče s arganovým a opunciovým olejem pro normální až hrubé vlasy a opravdu intenzivní hydrataci a výživu.
  • CHI Argan Oil - luxusní vlasová kosmetika s blahodárnými oleji Argan a Moringa. Omlazení a hydratace poškozených vlasů bude patrná již po prvním použití.
  • Brazil Keratin Argan - unikátní spojení arganového oleje a keratinu poskytuje účinnou péči pro poškozené a suché vlasy.
  • MoroccanOil - pokud jste příznivci arganového oleje, dovolte nám, abychom vám představili značku MoroccanOil, která toto „tekuté zlato“ používá ve všech svých produktech.
  • Kérastase Aura Botanica - nová generace přírodní vlasové péče s ručně sbíraným arganovým a kokosovým olejem. Vyživuje suchý povrch vlasů a zároveň dodává hebkost a trvalý lesk.
  • Korres Argan Oil - další přírodní vlasová péče s arganovým olejem, která je speciálně navržena pro šetrnou péči o barvené vlasy.

Takže ať už je vaším cílem zachovat kvalitu a zdraví svých vlasů nebo udělat maximum pro opravu poškozených, lámavých pramenů, arganový olej by měl do své vlasové rutiny zahrnout prakticky každý.


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .