Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 57 Kč 1 500 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Peeling na vlasy: Pomocník v boji za zdravé a krásné vlasy

22. 2. 2023, Oli

Naše pokožka hlavy je místem, kde naše vlasy ožívají. Získejte zpět zdraví svých vlasů pomocí peelingu na vlasy!

Pokud se zajímáte o péči o vlasy, pravděpodobně už víte, jak důležité je pravidelné čištění a úprava vlasů. Co ale peeling vlasové pokožky? I když může být pokožka hlavy jednou z nejvíce přehlížených částí našeho těla (skrývá se přece pod vlasy), přesto potřebuje stejnou péči a pozornost jako zbytek naší pokožky. V našem článku vám přiblížíme proč je důležité provádět vlasový peeling a proč byste jej měli zařadit do pravidelné péče o vaši vlasovou pokožku.

Co je to vlasový peeling?

Peeling, neboli exfoliace, znamená odstranění odumřelých kožních buněk a nečistot buď chemickými nebo přírodními produkty. Exfoliace pokožky hlavy uvolňuje prostor pro čerstvou pokožku a vlasové folikuly, ze kterých pak mohou růst zdravé vlasy. Ignorování pokožky hlavy má v konečném důsledku za následek ucpané póry, což vede k několika problémům s vlasy, jako je suchost, mastnota, lupy a plno dalších. Šampon a kondicionér sice dokážou vlasy vyčistit a zjemnit, ale ani jeden z nich se ve skutečnosti nedostane až ke kořínkům, a proto je zde vlasový peeling.

Proč je důležité provádět peeling vlasové pokožky?

Máte problémy se šupinami v hlavě? Vaše vlasy jednoduše odmítají růst pod ramena? Anebo jsou vaše vlasy v poslední době matnější, suché a bez života? Nepropadejte panice, vše se dá snadno zachránit. Ať už vás trápí jakékoli problémy s vlasy, peelingy na pokožku hlavy vám mohou poskytnout potřebnou péči. Exfoliace pokožky hlavy je prvním krokem k vytvoření optimálního prostředí pro zdravé a krásné vlasy. Zde jsou některé z nejlepších důvodů, proč zařadit peeling pokožky hlavy do své denní rutiny mytí:

  • Odstraňuje nánosy a přebytečný olej: Na pokožce hlavy se mohou usazovat přirozené oleje, odumřelé kožní buňky, nečistoty a zbytky stylingových přípravků. Díky exfoliaci vlasová pokožka lépe dýchá, je hydratovaná a méně se mastí.

  • Podporuje zdravý růst vlasů: Zdravé vlasy začínají zdravou pokožkou hlavy, kterou vlasový peeling výborně prokrví. Díky tomu posílí kořínky a vlasy zhoustnou a nebudou nadměrně vypadávat. Pravidelný peeling pokožky hlavy vytváří optimální prostředí pro růst vlasů tím, že odstraňuje veškeré nečistoty, které brání růstu vlasů.

  • Předchází suché pokožce hlavy a lupům: Exfoliace je jedním z nejlepších způsobů, jak udržet pokožku hlavy bez šupin. Šupinatá a svědící pokožka hlavy nemusí vždy znamenat lupy - můžete mít jen velmi suchou pokožku hlavy, která potřebuje dodatečnou hydrataci a optimální prostředí, aby vaše přirozené oleje zůstaly v rovnováze a vyživovaly pokožku hlavy. Peelingem navíc zabráníte přemnožení kvasinek, které mohou vést k tvorbě lupů.

Jak používat peeling na vlasy?

Vlasový peeling se provádí velmi snadno a zanechá vaše vlasy čisté a zdravé. Aplikuje se výhradně pouze na vlasovou pokožku hlavy. Nejprve je nutné přidat do vlhkých vlasů potřebné množství peelingu, poté pokožku hlavy několik minut krouživými pohyby masírovat a nakonec důkladně opláchnout. Při masáži také pohybujte prsty od přední části pokožky hlavy k zadní. To vám pomůže důkladně exfoliovat pokožku hlavy a odstranit tak mastnotu a další nánosy. Po tomto kroku teprve následuje další běžná péče o vaše vlasy, jak jste zvyklí.

Pravidelný vlasový peeling dokáže vaši pokožku hlavy zklidnit a udržet vlasy zdravější, ale v tomto případě - méně je někdy více. Příliš častý peeling může pokožku hlavy vysušit a podpořit zvýšenou produkci oleje, proto doporučujeme provádět peeling pokožky hlavy maximálně jednou až dvakrát týdně, abyste dosáhli optimálních výsledků a zároveň nedocházelo k podráždění.

Pokud však trpíte ekzémy, trápí vás akné nebo jiné oděrky, doporučujeme vlasový peeling oželet. V takovém případě stejně jako u běžného peelingu vyčkejte, až se vše zahojí, a kůži nenamáhejte předčasně.

Výběr dokonalého peelingu

Nejste si jistí, jaký peeling je pro vás ten pravý? Vždy volte s ohledem na vlasovou pokožku hlavy a na základě vašeho typu vlasů. Mezi peelingy na vlasy rozlišujeme dva hlavní druhy peelingů: mechanický a chemický.

Mechanické peelingy jsou založené na “obrušování”. Obsahují malé částečky, neboli zrníčka, které vytvářejí tření na pokožce hlavy, čímž zbavují vlasovou pokožku nahromaděných nečistot. Nejlépe fungují u lidí, kteří se potýkají s přebytečnou mastnotou, suchostí nebo lupy. Na druhou stranu chemické exfoliační peelingy obsahují aktivní složky (AHA kyseliny, BHA kyseliny), které odumřelé kožní buňky a šupinky rozpustí bez nutnosti drhnutí. Téměř všechny peelingy obsahují přírodní oleje, antioxidanty, vitamíny a minerály. Používáním “scrubů” na vlasy očekávejte, že vaše hříva poroste rychleji, protože je o její prostředí postaráno a pečováno.

Peeling podle typu vlasové pokožky

  • Peelingy na suchou a citlivou vlasovou pokožku: Pokud trpíte na suchou a citlivou pokožku hlavy, vaším ideálním řešením budou peelingy s hydratačními složkami, jako je například jojobový, kokosový a arganový olej. V tomto případě doporučujeme použít Kérastase Fusio Scrub Apaisant, který obsahuje právě zmiňovaný jojobový olej, olej ze sladkých pomerančů, vitamín B5 a plno dalších ingrediencí, které vaši pokožku zklidní a dodají potřebnou dávku hydratace.

  • Ideální peeling pro svědivou pokožku se sklonem k lupům: Svědivá pokožka potřebuje především úlevu, a proto je vhodné používat především peelingy se zklidňujícími protizánětlivými účinky, které si v sobě nosí například kokosový olej. Proto doporučujeme na tento typ pokožky použít Vita Coco Scalp Scrub, který šetrně čistí, uklidňuje svědivou pokožku hlavy a zanechává ji příjemně svěží. Dobrou zprávu máme také pro milovníky přírodní kosmetiky - tento produkt má certifikát vegan, netestuje na zvířatech a je z 95 % přírodních ingrediencí.

  • Vlasový peeling pro normální pokožku hlavy: Pokud se vaše vlasy nepotýkají s žádnými problémy, máte vyhráno. Můžete experimentovat s různými typy peelingů na pokožku hlavy. Náš tip Kevin Murphy Scalp.Spa Scrub je vhodný pro všechny typy vlasů, včetně těch barvených. Jemně čistí a detoxikuje, poskytuje základ pro optimální zdraví pokožky hlavy a růst vlasů a díky obsaženému extraktu z celeru vaši pokožku zklidňuje a hydratuje.

  • Peeling na vlasy pro mastnou pokožku: V případě mastných a mdlých vlasů volte přípravky s absorpčními složkami, jako je například jíl. V tomto případě doporučujeme vyzkoušet Oway Herbs & Clay Peeling Cleanser. Jedná se o jílovou peelingovou směs, která působí přímo na vlasovou pokožku a reguluje tvorbu mazu. Vaše vlasy budou lesklé a příjemné na dotek.

Na závěr: Vlasový peeling není jen příjemnou záležitostí, ale má také fenomenální vliv na dlouhodobé zdraví naší pokožky hlavy a vlasů. Ne nadarmo se říká: Péče o pokožku hlavy = zdravé vlasy!

Byl pro vás tento článek přínosný? Podělte se s námi o váš výsledek třeba na našich sociálních sítích Glamot.cz


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .