Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 55 Kč 500 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Proč vlasy padají? + 8 tipů jak omezit vypadávání vlasů

17. 10. 2016

Padání vlasů je zcela přirozenou součástí jejich obměny – vypadnutý vlas bude nahrazen novým. Nadměrné vypadávání pramenů, které způsobuje ztrátu objemu vlasů a jejich následné řídnutí, je však nutné řešit.

Proč vlasy padají?

Příčinou vypadávaní vlasů mohou být různé. Může být jak dědičná dispozice, léky, různá onemocnění (štítná žláza, lupus, cukrovka) či hormonální změny např. v období těhotenství. Nadměrné padání vlasů si však může každý spůsobit i sám nešetrným zacházením s vlasy.

Padání vlasů u žen

Pro muže je častější příčinou řidnutí vlasů dědičnost. Příčinou padání vlasů u žen je často způsobeno v důsledku nešetrného zacházení, a to především častým žehlením, kulmováním, barvením, odbarvováním a přílišným používáním stylingových přípravků. V důsledku této zátěže se vlasy začínají ztenčovat, vypadávat a řídnout.

Jak poznám, že mi vlasy padají více než je běžné?

Většina lidí ztratí v průměrně 50 až 100 vlasů každý den. Po umytí může vypadnou až 300 vlasů. Pokud však vlasy padají více, než je obvyklé a v rukou nebo na hřebenu zůstávají celé chomáče pramenů, je něco v nepořádku. Poznáte to také tak, když po probuzení budete mít na polštáři velké množství vlasů. Nebo si můžete udělat test vypadávání vlasů → prsty uchopte asi 15 vlasů a škubněte, pokud vám vypadne více než 6 vlasů, může se jednat o varovný signál. Vypadávání vlasů je také často doprovázeno podrážděnou pokožkou, tvorbou lupů, šupinek a také změnou struktury vlasů.

Jak omezit vypadávání vlasů?

1) Pozor na nekvalitní kartáče!

Příliš častým česáním si můžete poškodit vlasovou pokožku. Především nekvalitní hrubý kartáč nebo hřeben může poškodit vlasové kořínky. Kupte si raději kartáč se zaoblenými štětinami nebo s přírodními štětinami, které způsobují menší tření a opotřebení vlasů.

2) Omezte časté mytí vlasů

Mokré vlasy jsou nevíce náchylné k poškození a rozbití. Snažte se vlasy neumývat denně a používejte speciální péči pro řídnoucí vlasy. Pro oddálení mycího procesu jsou perfektní také suché šampony, které jemně zbaví vlasy mazu a osvěží je, bez nutnosti je mýt. Pamatujte však, že i suchý šampon byste měli používat střídmě. Beztížný a velmi jemný je například suchý šampon Nioxin Instant Fullness Dry Cleanser který vlas okamžitě nadzvedně od kořínku a dodá objem. Navíc je zcela bez silikonů!

3) Příliš horká voda vlasům škodí!

Dbejte i na správnou teplotu vody při mytí vlasů. Ta by neměla být ani horká, ale ani příliš studená. Také vysoušení vlasů ručníkem by se mělo provádět velmi jemně, a ne vší silou vlasy třít. Vlasy byste měli jen lehce zbavit vody, nejlépe ručníkem z mikrovlákna.

4) Omezte styling – fénování, žehlení, kulmování

Jakákoli tepelná úprava a nános stylingu vlasy oslabuje. Snažte se tedy stylingové přípravky co nejvíce omezit a používat opravdu jen nejnutnější minimum v co nejjemnější textuře. Vybírejte styling pro jemné vlasy, který není tak zatěžující. Pokud se bez tepelné úpravy vlasů neobejdete, snažte se alespoň přístroje používat na co nejnižším tepelném stupni.

Vyzkoušejte například ošetřující pěnu Kerastasé Densifique Densimorphose, která vlasy regeneruje a zároveň dodává objem. Skvělá je taky zhušťující pěna label.m Thickening Volume Foam speciálně vytvořená pro řídnoucí vlasy postrádající objem.

5) Omezte barvení vlasů

Není žádnou novinkou, že barvení, a především to permanentní, vlas oslabuje. Dbejte však na to, aby barvy na vlasy byly co nejméně agresivní. Vybírejte spíše z profesionálních barev, které mají vyspělejší technologii, často také neobsahují amoniak a jsou k vlasům šetrnější. Nejlepší jsou však barevné přelivy.

6) Pozor také na příliš časté stahování vlasů

Příliš časté zaplétání vlasů může narušit vlasové vlákno a vlasy se mohou poškodit a začít lámat. Snažte se omezit nošení gumiček nebo používejte spíše kvalitní gumičky, které jsou speciálně navrženy tak, aby vlas nepoškodily. Jedná se o tzv. spirálové gumičky, které nabízí např. značky Invisibobble, Bellody nebo Papanga. Tyto gumičky jsou na rozdíl od klasických gumiček k vlasům šetrnější, vlasy příliš neutahují, nelámou a navíc v nich nezanechávají žádnou stopu!

7) Doplňte bílkoviny, železo a vitamin B

Jsme to co jíme! A kvalita vlasů se odvíjí i od stravy. Omezte jednoduché cukry, živočišné tuky a nahradte je obilninami, zeleninou a ořechy. Pro obnovu růstu vlasů jsou důležité bílkoviny, železo a potraviny obsahující vitamin B. Zejména vitamín B5 (luštěniny, celozrnné výrobky) a B12 (vejce, mléko, sýry) jsou velmi důležitou součastí stravy proti vypadávání vlasů. Podporují totiž tvorbu biotinu, který stimuluje růst vlasů. Pro doplnění potřebných vitamínů můžete také vyzkoušet speciální vitamínovou bombu RENE FURTERER VITALFAN Antichute působící proti nadměrnému padání a řídnutí vlasů.

8) Relax a masáž hlavy

Také špatná životospráva (málo spánků, kouření, alkohol) může zesílit vypadávání vlasů. Snažte se pravidelně cvičit, dopřejte si vydatný spánek a nezapomínejte ani na pitný režim! Velmi účinná je i masáž hlavy, která stimuluje vlasovou pokožku.

TOP 5 přípravků, které vám pomohou omezit vypadávání vlasů

Nejúčinnější formou vnější péče o řídnoucí vlasy jsou vlasová séra nebo zábaly v kombinaci s kvalitními šampony a kondicionéry speciálně vytvořenými k boji proti padání vlasů. Klíčovým faktorem je jejich pravedelná a důkladná aplikace! Mějte však trpělivost, první viditelné výsledky zaznamenáte až po 3-4 měsících.

    1. Kerastasé Specifique Hair Loss - prodlužuje životní cyklus vlasové fotikuly a aktivuje růst
    1. L'Oreal Seroxyl - pro okamžitý efekt pevnějších a hustějších vlasů
    1. Nioxin - specializovaná značka na přípravky proti nadměrnému vypadavání a řidnutí vlasů
    1. Kevin Murphy - speciální péče zvlášť pro ženy a pro může
    1. Kerastasé Densifique - unikátní kombinace vitamínů (B3,B5,B6) a kyseliny hyaluronové pro okamžitý zhušťující efekt a aktivizaci neaktivních vlasových vášků

Glamot TIP pro řídnoucí vlasy

Nepodceňujte důležitost správného střihu, barvy a účesu. Někdy může pomoci i pouhá změna pěšinky! Vyhněte se však pěšince uprostřed, díky které vlasy budou vypadat tenčí a zplihleji. S kratším účesem budou vlasy méně náchylné na vypadávání. Také správná volba barvy může pomoci. Například jemný melír dodá vlasům optickou hustotu, světlá barva naopak může skrýt řídnutí vlasů tím, že bude vaše barva vlasů více podobná vaší vlasové pokožce.


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .