Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 55 Kč 500 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Tajemství fialových šamponů odhaleno!

10. 8. 2018

Proč vlasy žloutnou? A jak odstranit tyto nežádoucí teplé tóny? Víme, jak udržet krásnou blond barvu, co nejdéle. V létě, v zimě, kdykoliv!

Každá blondýnka nám dá jistě za pravdu, že krásná blond barva stojí spoustu úsilí a neustálou péči. Naštěstí už na trhu existuje mnoho přípravků pro oživení nebo neutralizaci blonďatých pramenů. Jedním z nich jsou fialové, silver nebo stříbrné šampony. Tento šampon by měl být povinnou výbavou každé blondýnky, která si chce udržet krásnou barvu až do další návštěvy salonu.

Proč vlasy žloutnou?

Ze začátku to bude trochu odbornější, ale jen trochu. Nebojte. Možná se vám to bude zdát divné, ale všechny barvy vlasů mají uvnitř jako základ teplé tóny. Možná je neuvidíte zvenku, ale jsou tam. Při zesvětlování se pak často objevují tyto nechtěné teplé tóny (u tmavších vlasů červené až mosazné tóny, u světlejších vlasů zlaté až žluté tóny). U tmavších vlasů je výskyt teplých tónů obzvlášť pravděpodobnější, protože obsahují vysoké množství feomelaninu. Není to moc lichotivá barva, což je důvod, proč kadeřníci obvykle po barvení používají neutralizační toner.

Ale to není vše. Bohužel. Barvené vlasy se totiž rády vracejí zpět k té mosazné žluti. V létě to bývá úplně nejhorší. Slunce, vzduch, smog, chlór, slaná ani tvrdá voda jim vůbec neprospívá. To vše působí na blond barvu nepříznivě a vlasy postupně získávají nežádoucí teplý nádech. Tento proces je odborně nazýván oxidace. A proto, i když od kadeřníka odcházíte s dokonalou ledovou blond, nezůstane vám taková napořád. Je tedy důležité o barvu správně pečovat a prodloužit její životnost, co nejvíce to jde. A právě fialové šampony, což jsou takové "malé tonery", mohou být tím zázrakem, který vám pomůže nad touto žlutí vyzrát.

Co je to silver šampon?

Hned na úvod bychom chtěli zdůraznit, že fialový a klasicky šampon není totéž. Neměli bychom si ho s ním tedy plést. Nedodává vlasům hydrataci ani výživu, a proto není vhodný pro časté mytí. Silver šampon je speciální druh šamponu, který má specifickou purpurově až temně modrofialovou barvu a používá se k odstranění teplých tónů ze zesvětlených vlasů. Tyto pigmenty jsou při mytí vlasů v malém množství absorbovány do vlasů a dodají jim chladnější tóny. Laicky by se dalo říct, že je to "šampon na žluté vlasy".

Jak fialový šampon funguje?

Stříbrný šampon pracuje na jednoduchém principu teorie barev. Možná si vzpomínáte na barevné kolo z článku o číslování barev. Ve zkratce: barvy, které leží přímo proti sobě, se navzájem neutralizují. Takže pokud vás trápí žluté tóny, fialová je tou barvou, která je odstraní. A proto jsou šampony s fialovými pigmenty vhodné pouze pro zesvětlené vlasy na blond, melír, ombre nebo baleáž atd. Na jiné odstíny vlasů nemá fialový šampón žádný účinek!

Pozor! Každá výška tónu (světlost/tmavost přírodní barvy vlasů) má své charakteristické pigmenty. Proto se proti ostatním nežádoucím podtónům používají jiné barevné pigmenty. Například proti mosazným tónům působí modré pigmenty a červené tóny zase úspěšně zneškodní zelené pigmenty.

Jak správně používat fialový šampon?

Jak už jsme zmínili, silver šampon nám nenahrazuje běžný šampon a není určen pro každodenní mytí. Pokud bychom ho používali příliš často, mohlo by se stát, že vlasy chytnou fialový nádech anebo budou přesušené, křehké a začnou se více lámat. Už se stalo? Chytly vám vlasy do fialova? Ještě nepanikařte! Fialové pigmenty se postupně vymývají, takže stačí párkrát vlasy umýt běžným šamponem a je po pohromě. Se silver šampony to proto nepřehánějte.

Pokud chcete odstranit žlutý nádech z vlasů, je ideální si naordinovat intenzivní "fialovou proceduru" v prvním týdnu a poté ho používat už jen jako udržovač 1-2x týdně a střídat ho s oblíbeným běžným šamponem nebo s šamponem na blond vlasy či s méně intenzivním silver šamponem (např. Milk_Shake Silver Shine Light Shampoo nebo TIGI Bed Head Serial Blonde Purple Toning Shampoo). Plánujete barvení? Tady pozor! Alespoň týden před návštěvou kadeřníka tento šampon nepoužívejte, mohlo by to ovlivnit výsledek barvení.

Co se týká délky působení, tak ta se liší značka od značky. Obecně je doporučováno maximálně 5 minut. Překročení doby působení může totiž vést k přenosu fialového pigmentu. Ideální dobu působení si však každý musí najít sám. Doba působení je totiž ovlivněna nejen požadovaným výsledkem, ale také hloubkou zežloutnutí, typem i kvalitou vlasů. Poškozené, křehké a porézní vlasy mají větší sklon chytnout do fialova než vlasy silné a zdravé.

Návod jak odstranit žlutý nádech z vlasů pomocí silver šamponu

1) Jako šampon na mokré vlasy

  • Před aplikací opláchněte vlasy teplou vodou, protože ta způsobí rozšíření vlasových pórů, což umožní lepší absorpci fialového pigmentu.
  • Pokud jsou vlasy hodně znečištěny, použijte před aplikací fialového/modrého šamponu čistící šampon.
  • Silver šampon naneste stejně jako běžný šampon a nechte působit 2-5 minut (záleží na značce, typu vlasů a požadovaném výsledku).
  • Důkladně opláchněte až dokud neuvidíte stékat čistou vodu.
  • Nakonec použijte kondicionér nebo/a masku jak jste zvyklí. Tento krok nevynechávejte!

2) Jako zábal na suché vlasy

Potřebujete silnější efekt? Vyzkoušejte tuto alternativní metodu, kdy se šampon aplikujte ještě před namočením na suché vlasy.

  • Nikdy však nenanášejte šampon přímo z lahvičky, ale nejdříve potřebné množství rozetřete v dlaních, abyste dosáhli rovnoměrného výsledku.
  • Doba působení je delší zhruba 10-15 minut, někdy i déle.
  • Poté vlasy umyjte jako obvykle a použijte kondicionér nebo/a masku.

A co nebarvené vlasy? Bude fialový šampon fungovat?

Žloutnutí vlasů se může objevit, ať už jsou vaše vlasy barvené nebo ne. Častým příkladem jsou například šedé vlasy u zralých žen, které často zápasí se žloutnutím. Přírodní vlasy sice silver šampony nezesvětlí, to opravdu ne, ale mohou změnit jejich tón a dodat jim studenější nádech. Na nebarvené světlé vlasy jsou perfektní také různé přímé pigmentové barvy - pigmentované spreje, masky apod. Tyto přípravky totiž nevytahují nežádoucí odstín, spíše vlas obalí barvou. Velmi populární je sprej Alcina Pastell Spray Ice-Blonde.

A co když silver šampon nestačí? Pomůže něco jiného?

Pokud na vaše vlasy silver šampon nefunguje, nebo vám z jakéhokoli důvodu nevyhovuje, můžete vyzkoušet i další prostředky pro zušlechtění vaší blond hřívy:

Profesionální přelivy a smývatelné barvy pro ledovou blond

Barvicí pěny a spreje s neutralizačním efektem

Péči o blond vlasy můžete také doplnit další péčí pro udržení chladného odstínu - kondicionéry, masky či bezoplachová péče s fialovými pigmenty pro blond vlasy.


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .