Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 55 Kč 500 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

6 kroků k dokonalému obočí: úprava, tvarování, laminace a barvení

16. 1. 2023, Míša

Zajímá vás, jak můžete začít s péči o obočí? Jak si obočí upravit, abyste měli pokaždé dokonalé oblouky? Dnes si povíme o tom, jak o obočí pečovat stejně jako o zbytek těla. Udělejte si chvilku pro sebe a věnujte péči o obočí trochu času.

S úpravou obočí se nedoporučuje příliš experimentovat. Každá žena by k tomu měla přistupovat jemně a citlivě, aby především dosáhla přirozeného vzhledu a přílišným vytrháváním neztratila objem obočí. Vaše obočí je důležitou součástí vašeho obličeje. Určuje, jak vypadají vaše celkové rysy, a může být znepokojivé, když je neupravené. Ne každý se narodil s hustým obočím a mnozí ještě nepřišli na to, co dělat, aby vypadalo plně a přirozeně. Koneckonců, jsou to vlasy jako na hlavě a péče o ně je úplně stejná. Proto vám dnes představíme jednoduché tipy na správnou péči a úpravu obočí pro ženy i muže.

1) Čištění a peeling

Na správné odmaštění a peeling obočí se často zapomíná a to může způsobit, že pod chloupky obočí dlouhodobě zůstávají oleje a odumřelé kožní buňky. Při pravidelném čištění obočí odstraníte nečistoty pod chloupky obočí, což umožní účinným látkám vašeho růstového séra lépe proniknout do pokožky. Pro dokonalé čisté obočí můžete použít micelární vodu RefectoCil Micellar Eye Make-up Remower, čistící pěnu RefectoCil Brow & Lash Foam nebo roztok pro odstranění mastnoty RefectoCil Saline Solution. Tedy, pokud jste právě v procesu pěstování obočí, pak může mít čištění obočí pozitivní vliv na proces růstu.

2) Výživa a stimulace

Ptáte se, jestli je možné si nechat narůst obočí? Stručně řečeno, ano! Chloupky na obočí jsou stejné jako vlasy na hlavě. V závislosti na tom, jak zdravé jsou vaše vlasové folikuly v obočí, může trvat celých 12 týdnů, než uvidíte plný potenciál růstu chloupků. Nejlepším způsobem, jak nastartovat přirozený růst obočí, je nechat ho růst, odložit pinzetu a skutečně se zaměřit na stimulaci růstu chloupků pomocí růstových sér. Je nám jasné, že séra pro růst obočí možná nejsou tou prioritní volbou, ale věřte nám, že z dlouhodobého hlediska se to rozhodně vyplatí. Jejich složení jsou bohatá na vysoce kvalitní složky, antioxidanty a vitamíny, které nejenže podpoří růst chloupků v obočí, aby bylo hustší a plnější, ale také pomohou udržet zdravé folikuly.

Možná to zní divně, ale pojďme se nad tím zamyslet. Proč používáme kondicionéry a séra po umytí vlasů? Vlasy uhlazují a navrací jim přirozený lesk. Dokážou také vlasy vyživit a zabránit tak jejich lámání a vypadávání. Pokud se tedy potýkáte s řídkým obočím nebo vypadáváním chloupků z obočí, je pravděpodobné, že vaše obočí také potřebuje vyživit a posílit. Proto doporučujeme používat kondicionéry a séra určené výhradně na obočí. Jako například aktivní sérum na růst obočí Natucain Brow Serum, noční péče pro růst obočí RefectoCil Care Balm nebo ricinový olej Brazil Keratin Ricinus Protective Oil.

Ke stimulaci obočí slouží speciální kartáčky na obočí. Každý chloupek je spojen s malou krevní cévou, proto stimulace průtoku krve do oblasti obočí může pomoci podpořit zdravý růst chloupků. Také podporují růst chloupku správným směrem a česáním můžete zkrotit i zbloudilé chloupky. Proto mějte vždy ve své kosmetické taštičce dobrý kartáček na obočí.

3) Hydratace

Hydratovat, hydratovat a hydratovat! Pokožka pod obočím i kolem něj také potřebuje pořádnou dávku hydratace a to každý den. Pleť kolem očního okolí je potřeba chránit před poškozením sluncem, jemnými vráskami a povadlé pleti. Tyto faktory totiž mohou ovlivnit tvar vašeho obočí. Proto je přidání hydratačního krému, do vaší každodenní rutiny, nutností. V letních měsících je ideální používat hydratační krém s vysokou ochranou před slunečním zářením, s minimálním ochranným faktorem alespoň SPF 15, jako je například Biodroga Repair & Cell Protection Day Care SPF 15 pro ochranu, vitalitu a pružnost. Další v pořadí, co Vám pro hydrataci a ochranu obočí můžeme doporučit je stylingový gel pro ochranu, péči a úpravu řas a obočí RefectoCil Styling Gel. Pomáhá udržet obočí a řasy déle pevné a zdravé. Díky D-panthenolu váže vlhkost a zajišťuje lesk. Chloupky jsou přes noc intenzivně vyživené.

4) Tvarování obočí

První věc, kterou na upraveném obočí poznáte, je, že je dobře vytrhané, mimochodem i u mužů. Pokud vás tedy trápí jednotlivé odstávající chloupky, můžete je jednoduše vytrhnout pinzetou. Důležité však je, obočí upravit tak, aby nenarušilo váš přirozený pohled. Při trhání vždy dodržujte přirozenou linii obočí a neustále přitom kontrolujte celkový přirozený pohled. Pokud budete dodržovat správný postup, funguje to dokonale, rychle a bezbolestně.

Malý průvodce vytrháváním

  • Chloupky si vytrhávejte po horké vaně, kde josu póry více otevřené a jsou méně citlivé na bolest.
  • Před vytrháváním si obočí pročešte ve směru růstu. Tímto způsobem můžete přesně zjistit, které chloupky vás trápí.
  • Začněte opatrně vytrhávat chloupek po chloupku ve směru růstu. Uchopte chloupky pinzetou co nejblíže ke kořínkům. Je to nejlepší způsob, jak chloupky uchopit a nezalomit je.
  • Vždy se zastavte a zkontrolujte výsledek. Tím zabráníte tomu, abyste z obočí odebrali příliš mnoho chloupků. Protože, když se zaměříte na detaily , může se stát, že si vytrhnete příliš mnoho chloupků.
  • Nakonec můžete obočí sčesat směrem dolů a delší chloupky zastřihnout nůžkami na nehty.
  • Obecně platí, že dvě třetiny obočí by měly stoupat a poslední třetina by měla mírně klesat.

Ještě než začnete trhat, měli byste si určit tři orientační body, pro správný tvar obočí. To lze snadno provést pomocí tužky na obočí.

  1. Výchozí bod - přiložte tužku svisle ke křídlu nosu. Ideálním výchozím bodem je místo, kde se tužka setkává s obočím.
  2. Nejvyšší bod - tužka se dotýká křídla nosu a její špička směřuje k hornímu okraji obočí. Otáčejte tužkou, dokud nedosáhne středu zornice. Špička tužky označuje ideální místo pro nejvyšší bod obočí.
  3. Konečný bod - pokračujte v otáčení tužky stejným způsobem, dokud nedosáhnete vnějšího koutku oka. Zde obočí v ideálním případě končí.

O vytrhané obočí pinzetou je třeba následně dobře pečovat. Jedině tak zabráníte zanícení kůže. Použijte k tomu chladivý krém nebo gel s aloe vera, které má protizánětlivé účinky Diet Esthetic Aloe Vera Gel 100%. Pokud si na to netroufáte nebo si nevíte rady, poraďte se svou kosmetičkou nebo specialistou.

5) Laminace obočí

Představte si nadýchané, vyčesané obočí, které vypadá přirozeně a vyžaduje minimální péči - zní to ideálně, že? Takže, jaký je klíč? Laminace obočí, je jedním z nejoblíbenějších moderních úprav obočí.

Laminování obočí spočívá v narovnání a nadzvednutí chloupků pomocí chemického roztoku, což umožňuje větší flexibilitu chloupků, aby se posunuly do požadovaného tvaru, a tím zakryly případné mezery nebo odlehlá místa. Jedná se o proces, při kterém dojde ke změkčení vlasové folikulu a díky tomu chloupky vytvarujete do zvednutějšího a hladšího tvaru. Po narovnání vašich přirozených chloupků se aplikuje fixační roztok, aby chloupky zůstaly rovné, a v případě potřeby se nanese i barevný odstín. Vysledek? Dokonale vyčesané obočí, které působí plnějším a výraznějším dojmem.

Jednou z hlavních předností laminace je, že vydrží až šest týdnů, což znamená, že nemusíte každé ráno stát před zrcadlem a zběsile česat obočí. Během laminace je možné i obočí trošku "přetvořit", například zvednout oblouk nebo snížit ocásek, abyste získali požadovaný tvar. Zatímco při microbladingu se obočí vyplňuje semipermanentními tahy barvou, při laminování obočí se narovnávají a zvedají vaše přirozené chloupky, abyste dosáhli plného a přirozeného obočí. Toto ošetření je neinvazivní a není trvalé, takže je skvělou volbou pro mnoho lidí, kteří se nechtějí zavazovat k jiným službam v oblasti obočí.

Pokud si netroufáte na proces laminace, můžete se obrátit na specialisty, kteří vám rádi upraví obočí dle vašich představ. Pro ty odvážnější, kteří se nebojí a chtějí si obočí upravit v pohodlí domova, tu máme celou sadu pro laminaci obočí RefectoCil Brow Lamination Kit.

6) Dokreslení a vyplnění obočí

Je vaše obočí velmi světlé, roste nepravidelně nebo je příliš tenké? Můžete jim pomoci malým make-upem. Pokud je obočí zbavené mastnoty a nečistot, make-up lépe vydrží.

  • Kreslení obočí - s čerstvě ořezanou tužkou na obočí je obkreslování snadné a přesné. Nakreslete obočí malými a jemnými tahy, soustřeďte se zejména na volné mezery mezi jednotlivými chloupky. Obzvlášť přirozeně vypadá, když tolik nezdůrazňujete přední část obočí. Pro rovnoměrný výsledek barvu rozetřete kartáčkem na obočí (obvykle se nachází na druhém konci tužky). Tužka na obočí je ideální, pokud chcete mít obočí hustší, plnější nebo tmavší. Tip: pokud nakreslete linku pod obloukem obočí korektorem Wella Professionals Insta Recharge Root Concealer, obočí ještě více opticky zvýrazní.
  • Líčení pudrem - chcete obočí jen jemně zvýraznit a docílít načechraného pudrového obočí? Místo tužky můžete obočí zvýraznit speciálním pudrem. Pudr na obočí a pročešte kartáčkem.
  • Fixace upraveného obočí - hotové obočí pak můžete zafixovat gelem na obočí a upravit tak i jednotlivé chloupky. Gel na obočí je k dispozici v transparentní i tónované verzi, např. gel na řasy a obočí Dr.Hauschka Brow and Lash Gel nebo tónovaný gel na obočí Artdeco Eye Brow Filler.
  • Barvení - pokud chcete mít husté obočí po delší dobu a nechcete se věnovat obočí každý den, můžete si pomoci barvením. Barvení obočí je samozřejmě součástí standardního programu kosmetického salonu, ale pokud nechcete čekat na schůzku a chcete se nabarvit sami, není co řešit. Poradíme vám, jak si obočí nabarvit sami. Přinášíme nejlepší rady a tipy pro přirozený výsledek. Taky vám poradíme jakým nástrahám se můžete vyhnout. Vše co potřebujete vědět o barvení obočí najdete zde!


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .