Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 57 Kč 1 500 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

7 velkých výhod používání vitamínů na vlasy

22. 5. 2020

Nejste spokojeni s tím, jak vypadají vaše vlasy? Změňte to! Doplňte vlasům potřebné vitamíny a splňte si svůj vlasový sen. Promlsejte se ke krásným, zdravým a dlouhým vlasům!

Každá žena touží po dlouhé, objemné a zdravé hřívě. Ale ne vždy takové vlasy jsou. Vlasy mohou být i roztřepené, mastné, zplihlé, lámavé a křehké. O to však nikdo nestojí. Pak nezbývá, než jim věnovat zvláštní péči a dopřát jim i adekvátní výživu zevnitř začleněním vitamínů do vaší stravy. A právě výživa hraje v kvalitě vlasů velmi zásadní roli. Problém je, že je velmi těžké zajistit optimální výživu běžnou stravou. Naštěstí existuje spousta pomocníků, kteří vám dopomohou k nejlepší verzi vašich vlasů. A nejen to!

Jako první je třeba si uvědomit, že pro krásné a zdravé vlasy nestačí používat jen vhodné kosmetické přípravky. Ty totiž dokážou zlepšit vlasy pouze na pohled - z vnějšku. Je to proto, že vyrostlé vlasy jsou už prakticky "mrtvé" a už nedokážou vstřebat žádné další živiny a jejich kvalitu jako takovou už nelze nijak výrazně ovlivnit. Jediným způsobem jak tedy můžete ovlivnit jejich kvalitu je dodat jim živiny zevnitř. Buďto běžnou stravou nebo doplňkem stravy. A jelikož upravit jídelníček tak, aby obsahoval veškeré důležité vitamíny je velmi komplikované, mnoho z nás, co touží po krásných a dlouhých vlasech, sahají po druhé variantě - vitamínových doplňcích stravy.

Čtete dál a zjistěte jaké jsou hlavní výhody doplňků stravy na vlasy:

1) Podporují rychlejší růst vlasů

Nerostou vaše vlasy tak rychle, jak byste chtěli? Jedním ze způsobů, jak to změnit, je začlenit více vitamínu A do vaší stravy. Vitamín A podporuje cirkulaci kyslíku v krvi a díky tomu jsou buňky, které hrají zásadní roli v růstu vlasů, lépe zásobeny důležitými živinami. Vitamin A hraje také důležitou roli při pomoci žlázám v těle produkovat maz, který udržuje vlasovou pokožku hydratovanou a podporuje zdravý růst vlasů. Pokud tedy vlasům zajistíte přísun tohoto vitáminu budou růst nejen rychleji, ale budou také silnější a zdravější.

2) Předchází vypadávání a řídnutí vlasů

Mnoho lidí dělá chybu, když si spojuje vypadávání vlasů výhradně s muži. Ale také mnoho žen trpí na padání a řídnutí vlasů. A jakmile začne proces vypadávání vlasů, může být obtížné ho zpomalit, natož úplně zastavit. Nejlepší věc, kterou můžete udělat, je prevence. Zdá se, že v tomto směru hraje důležitou roli vitamín B7/H neboli biotin. Mnoho výzkumů ukázalo, že nedostatek biotinu může vést k vypadávání vlasů. Proto do své stravy zahrňte více tohoto vitamínu, buďto běžnou stravou (játra, vaječný žloutek, pivovarské kvasnice, mléko) nebo pomocí vitamínových doplňků.

Pro zamezení padání vlasů je důležitá také kyselina pantothenová (vitamín B5), která stimuluje růst vlasů podporováním přirozeného keratinu vašich vlasů, čímž předchází šedivění a vypadávání vlasů. Významnou roli hraje také kyselina listová (vitamín B9), která podporuje buněčné dělení, díky čemuž přispívá k růstu zdravých vlasů a zabraňuje řídnutí vlasů i nadměrnému padání. Doporučujeme určitě doplnit i ostatní vitamíny skupiny B, protože všechny hrají důležitou roli při redukci vypadávání a posílení vlasů.

3) Eliminují volné radikály

Dennodenně jsou také naše buňky ohrožovány volnými radikály (smog, radiace, znečištěné životní prostředí, pesticidy, ozon, drogy a alkohol). Volnými radikály jsou ohrožené všechny buňky, které ke svým procesům potřebují kyslík. Takže i vlasy. Potom v důsledku nerovnováhy mezi produkcí volných radikálů a schopností těla vyrovnat jejich škodlivé účinky dochází k oxidačnímu stresu, který je jednou z příčin vypadávání vlasů u mnoha lidí. Účinným způsobem, jak proti volným radikálům bojovat, jsou antioxidanty.

Hlavní antioxidanty, mezi něž patří např. vitamín C a E, beta karoten a selen, si však tělo vyrobit neumí. Je tedy nutné je dodat v jídle anebo doplňkem stravy. Nejsilnějšími antioxidanty jsou vitamín C a vitamín E. Vitamín C je velmi silný antioxidant, který vás může zbavit volných radikálů. Současně vitamín C úzce souvisí s rozvojem kolagenu, který má vliv na kvalitu kůže i vlasů. Ale to není všechno! Vitamin C také pomáhá se vstřebáváním železa, které má také vliv na podporu růstu a posílení vlasů. I vitamín E, mimoto že pomáhá chránit vlasové folikuly před poškozením volnými radikály, má mnoho dalších předností. Například prokrvuje vlasovou pokožku a zajišťuje lepší přísun živin.

4) Stimulují vlasové folikuly

Máte pocit, že vám vlasy nerostou? Možná je to způsobené problémem s vlasovými folikulami. Pokud totiž vlasové folikuly nefungují správně tzv. nedostávají potřebnou stimulaci, může se stát, že se zpomalí a až téměř zastaví růst vlasů. Pokud máte podezření, že by to mohl být váš problém, přidejte více zinku do vaší stravy. Zinek je klíčovým prvkem v růstovém cyklu vlasů a folikuly jej potřebují, aby mohly produkovat nové vlasy. Hraje také důležitou roli při růstu, regeneraci a opravě vlasových tkání. Jeho nedostatek se například projevuje křehostí a lámavostí vlasů i nehtů. Ale aby byl příjem zinku účinný, je potřeba ho doplnit vápníkem, hořčíkem, manganem, kyselinou pantothenovou a dalšími vitamíny, jinak se jeho účinek neprojeví.

5) Posilují vlasy

Jak jste si již bezpochyby všimli, vitamíny A, C, D a E, stejně jako mnoho vitamínů B, jsou skvělé pro ty, kteří chtějí podpořit růst vlasů a zvrátit vypadávání vlasů. Často však zjistíte, že mohou udělat mnohem víc, než jen to. Uvedené vlasové vitamíny také dodají vlasům sílu, která tam předtím nebyla. Vlasy pak budou mnohem méně náchylné na poškození vlivem fénování, kartáčování nebo stylingu. Je to proto, že se většina vlasových vitamínů zaměřuje na růst vlasů od počátku, takže následně zjistíte, že vaše vlasy budou silnější a odolnější než jste začali s užíváním vitamínů.

6) Vyživují a navrací vlasům lesk

Další věcí, které si často všimnete jako první, je, že vaše vlasy budou vypadat tak nějak zdravěji, vyživeněji a zářivěji. To je další pozitivní bonus, který vaše vlasy získají při používání vlasových vitamínů. Může za to především vitamin B12 a B5 (kyselina pantothenová), které dodávají vlasům energii, vitalitu, vyživují vlasové folikuly zevnitř ven a přispívají ke zvýšení lesku. No a výsledkem toho všeho je, že si ušetříte spoustu práce v koupelně. Poněvadž mytí, péče a úprava vlasů bude mnohem jednodušší, když budete mít hezké, zdravé, lesklé a silné vlasy.

7) Dodávají vše v jediné pilulce

Každého jistě napadne otázka: "Je opravdu nutné brát výživové doplňky?". Nestačí jíst pouze hodně ovoce a zeleniny? Odpovědět na tuto otázku není jednoduché. Jistě, při dodržování vyvážené stravy, která obsahuje všechny základní vitamíny, minerály a stopové prvky není už dál potřeba polykat další pilulky. Ale ruku na srdce, kdo z nás má tak pestrou stravu, že dokáže zajistit tyto látky v dostatečném množství a optimální kombinaci? Asi málokdo. V takovém případě je vhodné začít užívat speciální doplňky stravy na vlasy. Navíc, s rozvojem průmyslového zpracování potravin, se hodnota vitamínů ve stravě snižuje. A proto existují ty kouzelné pilulky, které jsou sestavené tak, aby vám dodaly optimální kombinaci všech důležitých látek pro růst silnějších, zdravějších a dlouhých vlasů. Je to tedy mnohem pohodlnější způsob, jak dodat vlasům vše, co potřebují.

Kdy uvidím výsledky?

Jistě vás také bude zajímat, kdy uvidíte výsledky. Trochu vás asi zklamem, protože výsledky se nedostaví na počkání. Ti největší šťastlivci mohou vidět první výsledky již za 1 měsíc, ale u většiny uživatelů je to delší období. Obecně se doporučuje používat doplňky stravy pro vlasy minimálně 3 měsíce, než se opravdu začnou dít zázraky. Takže nám nezbyde nic jioného, než se obrnit pořádnou dávkou trpělivosti. Výsledný efekt se také může lišit člověk od člověka. Nejlépe tyto doplňky fungují u těch, jejichž strava není bohatá, a díky tomu mají nedostatek některých vitamínů, minerálů a aminokyselin (např. vegetariáni či vegani). Pokud je tedy vaše strava optimální, zřejmě výsledky nebudou tak markantní, jako u někoho kdo musí dodržovat přísnou dietu, je po nemoci, porodu nebo prožívá stresující období. Někomu budou fungovat skvěle, někomu ne. Nikdo vám nezaručí do které z těchto skupin budete patřit vy. Budete si to muset vyzkoušet na vlastní kůži.

Totální hit! Vitamíny ve formě gumových medvídků

Máte problém s polykáním tablet? Konzumace vitamínů již nemusí být nepříjemnou záležitostí. Značky jako IvyBears a SugarBearHair přišly s řešením. Zabalily vitamíny do gumových medvídků. V každém sladkém "bonbónku" tak najdete unikátní a vědecky formulovanou směs vitamínů, která vám zajistí silnější, delší a zdravější vlasy. Tito medvídci jsou chutní a sladcí stejně jako bonbony, a přesto jsou plní vitamínů. Nebudete mít ani pocit, že jíte něco zdravého. Prostě si slupnete jednoho sladkého gumového méďu. Prostě ideální výrobek, který potěší nejen vaše vlasy, ale i vaše chuťové buňky. A pokud si často zapomínáte vzít pilulku, věřte, že na tyto sladké medvídky jen tak nezapomenete. Už od rána se nebudete moct dočkat, až si na něm pochutnáte. Takže je to ideální i pro všechny zapomnětlivce. Navíc jsou 100% vegetariánské a přátelské k zažívání. Prostě pecka, které nelze odolat.

Prozkoumejte celou nabídku vyživových doplňků na vlasy i vitamíny pro zdraví celého těla. V naší nabídce najdete vitamíny nejen pro vlasy, ale také pro zářivější pleť, klidný spánek, podporu energie, posílení imunity nebo multivitamínové doplňky.


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .