Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 500 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 57 Kč 1 500 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Typy kadeřnických barev - vyberte si správně!

31. 3. 2017

Jednodenní barva? Přeliv? Permanentní barva? Nebo zesvětlovač? Který typ kadeřnické barvy je pro Vás ten pravý? Zjistěte to!

Každá z nás chce vždy vypadat perfektně a mít vždy božské vlasy, ale ne vždy máme čas nebo peníze zajít si ke svému kadeřníkovi. A proto se stále častěji barvíme doma. Ale jak dosáhnout výsledku barvení vlasů jako ze salónu? Nebojte se sáhnout po pravé profesionální barvě na vlasy. Víme však, že výběr kadeřnické barvy je někdy opravdu kumšt. Proto vám přinášíme cenné rady, které to změní a výběr profesionální barvy už pro vás nebude věda.

Teď dávejte opravdu velký pozor! Při výběru profesionální barvy je totiž zásadní vybrat si její správný typ. To proto, abyste nebyli překvapeni, že po měsíci barvení je už barva tu tam. Barvy dělíme, podle toho jak dlouho ve vlasech vydrží, na:

1) Jednodenní/smývatelné barvy

Jednodenní barvy na vlasy neboli smývatelné barvy jsou skvělé pro ty, kteří si přejí okamžitý barevný efekt. Skvěle jsou však také pro experimentování nebo jako rychlá pomoc pro zakrytí odrostů. Obsahují poměrně velké pigmenty, které vlas pouze obalí barvou z venku. Díky tomu není vlas narušen ani oslaben. A jejich největší výhoda? Pokud se vám nebude líbit barevný výsledek, můžete jej jednoduše vymýt vodou a šamponem.

Tyto smývatelné barvy můžete koupit v široké škále podob: barvící spreje (label.m, BlondME Instant Blush), tónovací masky (Maria Nila Colour Refresh, Kevin Murphy Colouring.Angels) nebo vlasové korektory. Dočasné barvící pigmenty se nacházejí také v některých speciálních šamponech či kondicionérech, např. řada Joico Color Infuse či Alcina Color.

  • Výdrž: obvykle 1-3 umytí.

  • Výhody: okamžitý barevný efekt, snadné použití - není nutné míchat s vyvíječem, jsou k vlasovému vláknu absolutně šetrné, jednoduše se smyjí šamponem.

  • Nevýhody: nedocílíte trvalého efektu, vydrží opravdu maximálně jen pár dní.

2) Přelivy

Přelivy se řadí k barvám se středně silnou výdrží a krycí schopností. Podle síly/výdrže se dále ještě dělí na semi-permanentní barvy a demi-permanentní barvy. Tyto barvy jsou známé také jako barvy tón v tónu. Přeliv na vlasy je jako přímo stvořený pro ženy, které si přejí barvení bez dlouhodobějších závazků a nechtějí řešit časté barvení odrostů. Další výhodou těchto barev je to, že neobsahují tak silné chemické látky. A také obsažená barviva jsou často na rostlinné nebo přírodní bázi, což je pro vlasy mnohem šetrnější.

Semi-permanentní barvy

Jsou skvělé pro lehké oživení barvy vlasů nebo změnu tónu. U většiny semi-permanentních barev není nutné použít vyvíječ, protože skvěle fungují samostatně (jedná se většinou o barvící pěny nebo barevné lesky). Vlasy jsou barvou obaleny pouze z vnějšku, nedochází k proniknutí do vnitřku vlasového vlákna a tedy ani k zesvětlení. Velmi snadná aplikace předurčuje tyto barvy k domácímu použití. Pokud je nutné barvu s vyvíječem smíchat, používá se nižší % koncentrace (max 4,5 %). S tímto typem barvy už dosáhnete i lehkého zesvětlení. Díky nižší koncentraci vyvíječe jsou tyto barvy k vlasům mnohem šetrnější.

  • Výdrž: barva se postupně vymývá, většinou vydrží na 4-15 umytí.

  • Výhody: snadná aplikace, vhodné k častějšímu použití, obvykle se nemíchají s oxidantem (nebo s nižším % vyvíječe), šetrnější k vlasům, postupně se vymývají, a tak nevznikají nevzhledné odrosty.

  • Nevýhody: menší výběr odstínů, jsou schopné změnit barvu vlasů pouze o pár tónů a vlasy zesvětlí pouze lehce, nejsou moc vhodné ke krytí šedin.

Demi-permanentní barvy

Demi-permanentní barvy kombinují permanentní a semi-permanentní barvení. Proces barvení je tedy z části oxidační a z části využívá přírodnější barviva. Vlasová barva proniká pouze do vrchní části vlasu. Používá se střední % koncetnrace vyvíječe (max 6%).

  • Výdrž: většinou 10-25 umytí.

  • Výhody: nejsou tak náchylné na vymývání, dosahují výraznějšího výsledku a delší výdrže i při nižším obsahu peroxidu. Nízký obsah peroxidu a absence amoniaku zajišťuje šetrnější barvení.

  • Nevýhody: kryjí hůře šediny a nikdy s nimi nedosáhnete platinovou blond.

3) Permanentní barvy

Permanentní barvení je chemický proces, při kterém dochází k míchání barvy s vyvíječem střední nebo silné koncentrace. Permanentní barva proniká hluboko do vlasové kutikuly, vlasy zesvětlí a zároveň nově nabarví. S trvalou barvou lze dosáhnout téměř libovolných odstínů. Jedná se o jediný druh barvy který dokáže krýt 100% šedin.

  • Výdrž: vydrží úplně nejdéle.

  • Výhody: nevymývají se, nabízí nejvíce barevných odstínů, spolehlivě kryjí šediny, změní barvu z jakéhokoli odstínu a lze snimi vlasy zesvětlovat.

  • Nevýhody: obsahuji amoniak a peroxid, a proto jsou k vlasům nejméně šetrnné, musí se pravidelně dobarvovat odrosty.

4) Melíry a zesvětlovače

Zvláštní kategorií jsou pak speciální prášky a krémy určené k melírování a zesvětlování vlasů. Melíry a zesvětlovače zvyšují účinnost zesvětlování a lze snimi zesvětlit vlasy až o 7 tónů. Jedná se o nevratný proces.

  • Výdrž: stejné jako u permanetní barvy.

  • Výhody: nabízí vysoce účinné zesvětlení/odbarvení vlasů, dokážou vás proměnit v platinovou krásku.

  • Nevýhody: vlasy lze pouze zesvětlit ne ztmavit, nevyhnete se ani dobarvování odrostů.

Pro dokonalý výsledek barvení je také nutné zvolit správnou koncentraci vyvíječe a správný odstín barvy, který se skrývá pod čísly každé vlasové barvy. Proto nepřehlédněte také naše další články:

Už máte jasno, pro kterou barvu se rozhodnete?vše pro profesionální barvení vlasů.


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .