Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Beauty poradna Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 55 Kč 500 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč 2 500 Kč
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč 1 690 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč 2 500 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Vše, co potřebujete vědět o barvení obočí

10. 6. 2020

Už vás nebaví, upravovat si obočí každý den? Přáli byste si trvalejší efekt? Nabarvěte si obočí sami doma! S naším návodem, od výběru barvy až po její aplikaci, to bude hračka!

Nový střih či barva vlasů? Nezapomeňte, že pro perfektní vzhled je nezbytné doladit i obočí. Správný tvar a barva obočí dokáže s tváří hotové divy. Pokud máte výrazné obočí, často už ani nepotřebujete make-up. Ne každý má však štěstí na husté a perfektně tvarované obočí od přírody. Proto musí mnoho žen své obočí upravovat den co den. Zvláště v letních měsících je údržba obočí kvůli pocení a pobytem u vody složitější. Nemáte už nervy na to věčné ranní postávání před zrcadlem a domalovávání obočí? Popřemýšlejte o barvě na obočí! Ať už se rozhodnete pro barvení v salonu nebo doma, prozradíme vám, které praktiky vám vykouzlí dokonalé obočí a čemu se raději vyhnout.

5 největších výhod barvení obočí

  1. Je to svatý grál pro blondýnky, jejichž obočí je často velmi světlé, nevýrazné až neviditelné. Ale také ženy s velmi tenkým a řídkým obočím to nemají lehké. Pro tyto případy je barva na obočí doslova vysvobozením z neustálého kolotoče dokreslování obočí.

  2. Barva vám zvýrazní i ty nejmenší chloupky, o kterých ani nevíte, že je máte. Díky tomu bude obočí vypadat opticky bohatší a výraznější.

  3. Díky delší výdrži už nemusíte své obočí upravovat každý den. Díky tomu ušetříte spoustu ranních starostí.

  4. Delší výdrž oceníte také v létě, na dovolené, u moře či bazénu nebo při sportu. Většina barev na obočí je totiž odolná vůči vodě a tak vydrží i v extrémních podmínkách. Díky tomu budete vypadat skvěle v jákékoliv situaci a už se nebudete muset obávat rozmazanému obočí.

  5. A to není vše! Ti z vás, kteří se rozhodnou pro barvení obočí v domácích podmínkách, ocení i další výhody. Barvení obočí doma je daleko pohodlnější, protože nemusíte nikam dojíždět a také můžete si nabarvit obočí kdykoli vás napadne. Takže už se vám nestane, že zrovna když nutně potřebujete obarvit obočí má vaše kadeřnice přeplněný diář.

Připravte si pomůcky

Ještě než přejdete k barvení, ujistěte se, že máte vše potřebné.

K barvení obočí budete potřebovat:

Hodit se může také:

Výběr barvy na obočí

Výběr barvy na obočí je jedním z nejdůležitějších kroků. Proto ho rozhodně nepodceňujte! Možná vás při barvení vlasů napadne, že zbytek barvy na vlasy využijete také na obočí. Lákavá představa, zabít dvě mouchy jednou ranou, že? Ale je to ta největší chyba, které byste mohli nadosmrti litovat. Opravdu to nezkoušejte! Nejenže bude výsledek příliš nepřirozený a tvrdý, ale hlavně byste si mohli vážně ublížit. Barva na vlasy je totiž mnohem agresivnější, mohla by vaši křehkou pokožku kolem očí poškodit a v tom nejhorším případě i obočí spálit a při vniknutí do očí hrozí dokonce riziko oslepnutí. Takže pozor na to, neberte to na lehkou váhu. Navíc, pro ty nejcitlivější jedince může být i barva na obočí příliš agresivní a dráždivá. Ale nebojte, na trhu již existují i speciální barvy pro citlivé oči - např. RefectoCil Sensitive.

Další věcí, kterou není radno podceňovat je kvalita barvy. Pokud toužíte po obočí jako od profesionála, tak budete potřebovat i stejné profi nástroje. To platí i pro použitou barvu. Profesionální barva na obočí má nejednu výhodu oproti barvě z drogerie. Obsahuje vyšší intenzitu pigmentace, nabízí více odstínů, ale co je hlavní, má delší výdrž (vydrží až o 3-4 týdnů déle). Například obočí nabarvené barvou RefectoCil vydrží až 6 týdnů. V praxi to ale také znamená, že je s nimi třeba pracovat opatrněji.

Myslete také na to, že s barvou na obočí lze obecně pouze ztmavovat. No jo, ale co dělat, když např. změníte svou přírodní barvu vlasů z tmavé na blond a chcete tomu přizpůsobit i obočí? I pro tyto případy existuje řešení. Poohlédněte se po speciální zesvětlovací barvě na obočí, např. RefectoCil Blonde Brow umožňuje zesvětlení až o 3 stupně. Tato barva je také vhodná pro zesvětlení před barvením nebo před barvením šedivého obočí.

Výběr správného odstínu

Při výběru barvy však nejde pouze o barvu jako takovou. Důležitý je také správný odstín, při kterém byste měli brát v úvahu vaši přirozenou barvu obočí i barvu vlasů. Obecně platí, že byste si měli vybrat barvu o několik odstínů tmavší, než je váš odstín vlasů, aby obočí vypadalo přirozeně. Při výběru odstínů se můžete také řídit odstíny vašich oblíbených produktů na obočí. Pamatujte také, že čím studenější je váš odstín vlasů, tím tmavší můžete použít barvu k obarvení obočí. Dejte však pozor na drasticky tmavý odstín barvy - vaše obočí by pak mohlo vypadat nepřirozeně, uměle až falešně. Někteří odborníci na krásu radí přizpůsobit barvu obočí nejtmavším vlasům na hlavě. Ale i zde existuje výjimka. Nesnažte se sladit obočí s barvou svých vlasů pokud máte zrzavé vlasy. Protože většinou ani přírodní zrzky nemají obočí zrzavé. Takže i ženy barvené na zrzavo by měli sáhnout po hnědé barvě.

Někdy se však může stát, že si i z velké nabídky odstínů nevyberete. Nevadí. Barvu si můžete namíchat i z několika odstínů a vytvořit si tak odstín přesně na míru. Tak to také dělá většina profesionálů.

Příprava před barvením

Stejně jako barvení vlasů i barvení obočí má svá pravidla. Jeden z těch nejdůležitějších kroků přichází už před samotným barvením. Je důležité, aby váše obočí bylo čisté, zbavené mastnoty a bez make-upu. Obočí očistěte nemastným odličovačem i v případě, že nejste nalíčená. Doporučujeme použít buď jakoukoli nemastnou pleťovou vodu nebo speciální odstraňovač mastnoty RefectoCil Saline Solution, který vytvoří perfektní základ pro aplikaci barvy. Ujistěte se také, že vaše obočí je suché. Pokud si nejste jisti, osušte jej papírovým kapesníčkem. Je to proto, že jakákoli nečistota, mastnota či zbytek by mohla ovlivnit výsledek barvení a barva by špatně chytla.

Kolem obočí pak můžete aplikovat vazelínu nebo speciální ochranný krém RefectoCil Skin Protection Cream & Eye Mask, abyste zabránili nežádoucímu zabarvení kůže. Tyto přípravky naneste tam, kde si nepřejete, aby barva chytla, např. nad/pod obočí a na chloupky, které již nemají s obočím nic společného. Tento krok by neměli přeskočit především ti, kterým při líčení obočí občas ujede ruka. Pokud to není váš případ, můžete tento krok klidně přeskočit.

Nezapomeňte na test na alergii! Doporučujeme provést test na alergii minimálně 48-72 hodin před barvením. Test proveďte před prvním použití, ale také po dlouhém období mezi jednotlivými barveními. Aplikujte drobné množství namíchané barvicí směsi na malou část vnitřního ohybu lokte nebo za ucho. Nechte zaschnout a nezakrývejte po dobu 48–72 hodin, poté důkladně očistěte. Pokud se během této doby objeví nějaké podráždění, barvu na obočí neaplikujte.

Postup barvení obočí

Tak, jde se na věc! A nebojte, nejde o nic složitého. Barvení obočí je oproti barvení vlasů hračka. Takže pokud zvládáte barvení vlasů na jedničku, barvení obočí zvládnete levou zadní.

  • Míchání: Barvu na obočí připravte podle pokynů na obalu. Na jednu aplikaci vám bude stačit asi 2 cm barvy (podle velikosti obočí) a 10-20 kapek oxidantu. Nelekněte se pokud barva, kterou vymáčknete z tuby, nebude odpovídat výslednému odstínu, tu uvidíte až po smíchání s oxidantem. Míchejte dokud nevznikne homogenní krémová pasta. Krémovo-pastovitá konzistence zajistí, že barva bude držet přesně tam, kde má a nebude vám stékat. Pokud je namíchaná směs příliš tekutá, zahustěte ji přidáním barvy a důkladně zamíchejte.

  • Aplikace: Připravenou směs začněte nanášet na obočí tyčinkou, šikmým nebo rovným štětečkem (podle toho, co vám více vyhovuje). Barvou nešetřete, obočí by mělo být pod vrstvou barvy, aby se nemohlo stát, že některý z chloupků nebude obarven. Doporučujeme aplikovat barvu ve směru růstu chloupků od středu obočí k tenčímu konci. Jakmile jste s jedním obočím hotovi, postupujte stejně i s druhým obočím a nechte barvu působit. Pokud se vám stane, že při nanášení barvy přetáhnete, barvu z kůže ihned odstraňte pomocí vlhké vatové tyčinky. Pamatujte, čím dříve skvrny odstraníte, tím lépe to půjde.

  • Doba působení: Doba působení se u většiny barev na obočí pohybuje mezi 5-10 minutami. Čím déle barvu necháte působit, tím bude výsledný odstín tmavší. Ale každá barva může mít odlišný postup, proto vždy řiďte pokyny na obalu. Například červené odstíny potřebují delší dobu působení.

  • Odstranění barvy: Po uplynutí doby působení setřete barvu pomocí namočeného vatového tamponku. Začněte s obočím, které jste první nabarvili. Pokožku kolem obočí můžete také dočistit odstraňovačem barvy. Jakmile bude barva důkladně setřena, zkontrolujte, jestli je obočí rovnoměrně obarvené. Pokud nebudete s výsledkem spokojeni, například pokud jste vynechali kousek obočí, můžete ho lokálně dobarvit. Také pokud nejste spokojeni s intenzitou barvy, můžete barvu aplikovat ještě jednou. Ale co když je obočí moc tmavé, co s tím? Nepanikařte, mokré obočí vždy působí tmavším dojmem a také pamatujte, že barva během prvních 5 dnů slábne opravdu rychle.

Takto nabarvené obočí vám vydrží až po 8 týdnů!

Tipy & triky profesionálů

  • Při barvení byste měli respektovat svůj přirozený tvar obočí. K určení, kam až má obočí sahat si na pomoc vezmeme dvě tužky. Obě přiložte ke křidélku nosu. Jednu z tužek veďte směrem vzhůru vedle nosu a druhou nasměrujte k vnějšímu koutku oka. Tam, kde se tužky setkají s obočím je správný kraj.
  • Pokud máte obavy z toho, aby barvy nebyla hodně intenzivní, doporučujeme barvit obočí v menších minutových krocích. Pamatujte, že čím déle necháte barvu působit, tím bude výsledný odstín tmavší. Proto při prvním barvení nechte barvu působit po nejmenší možnou dobu (např. jen 2-3 minuty). Barvení pak můžete opakovat a postupně dosáhnout správné intenzity. Tento způsob vám poskytne větší kontrolu nad konečnou barvou.
  • Pokud je výsledná barva málo výrazná, můžete ji nanést znovu nebo příště vybrat tmavší odstín.
  • Při odličování očí a omývání obličeje se vyhněte oblasti kolem obočí. Tímto zajistíte, že vám barva vydrží co nejdéle.
  • Pokud vám barva při barvení šedivého obočí nechytne dobře, můžete obočí nejprve připravit na barvení pomocí zesvětlovací pasty RefectoCil Blonde Brow.
  • Plánujete po barvení používat pečující přípravky na obočí? Počkejte s tím alespoň 24 hodin, protože během této doby může vysoký obsah výživových látek v pečujícím produktu ovlivnit výsledek barvení. To samé platí i pro pleťový krém, při jeho aplikaci byste se měli vyhnout oblasti obočí.


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .